Şule Çet davasında yeni gelişme

  • kadın
  • 12:05 26 Haziran 2019
  • |
img

ANKARA - Bir plazanın 20’nci katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Şule Çet davasında, avukatları güvenlik görevlilerin ifadeleri doğrultusunda olaydan sonra ofisten çıkan sanıkların 18 dakika içeride kaldığını ve bu süre zarfında delilleri kararttığını belirtti. 

 
 Ankara'da, bir plazanın 20'nci katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet'in avukatı, tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın  güvenlik kamerası saatine göre olayın ardından 18 dakika ofiste kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını söyledi. Mahkeme heyetinin talebi üzerine plaza yönetimi, güvenlik kamerası saatinin 10-11 dakika ileride olduğunu belirtti. 
 
18 DAKİKA İÇERİDE KALDILAR 
 
Dava aşamasında Şule Çet’in avukatları, güvenlik görevlilerinin ifadeleri doğrultusunda olay saatinin 03.50 olduğunu, kamera saatine göre 04.08'de ofisten çıktıkları görünen sanıkların 18 dakika içeride kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ifade etti. 
 
Mahkemenin talebi üzerine yönetim, plazadaki güvenlik kamerası saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu bilgisini verdi. Plaza yönetiminin mahkemeye gönderdiği cevap yazısında şu ifadeler yer aldı:
"Yönetimimize sorduğunuz kamera saatlerinin olay anında 10-11 dakika ileri olduğunu, kamera sistemlerinin takılmasından sonra herhangi bir saat ayarı yapılmadığını ve mevcut durumda 10-11 dakikalık kamera saatinin ileri olduğu durumunun devam ettiğini arz ederiz."