‘Şeker'in tek faili polis memuru değildir'

img
İZMİR - Trans kadın Hande Şeker’in polis memuru A.D.  tarafından öldürülmesini protesto eden Genç LGBTİ+ Derneği,"Cinayet politiktir ve tek faili polis memuru değildir" dedi. 
 
İzmir’in Alsancak semtinde trans kadın Hande Buse Şeker'in polis memuru A.D. tarafından öldürülmesi protesto edildi. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem yapan İzmir Genç LGBTİ+ Derneği'ne  siyasi parti ve sivil toplum örgütleri destek verdi. "Trans cinayetleri politiktir" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Jin jiyan azadi", "Translar vardır, ahlakınız batsın" sloganları atıldı.
 
‘ANA AKIM ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRIYOR’
 
LGBTİ+ derneği adına açıklamayı yapan Nora Şenkal, Şeker’in yanına gelen polis A.D. tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, ana akım medyada çıkan haberlerin şiddeti meşrulaştıran bir dille adeta faile destek çıkan bir yaklaşımla yazıldığını belirtti. 
 
‘TRANS KADINLAR SİSTEMATİK ŞİDDETİN HEDEFİ’
 
Şenkal, trans kadınların sistematik bir şekilde şiddetin hedefi olmasının politik bir sorun olduğunu kaydetti. Şenkal, "Trans cinayetleri devletin LGBTİ+'ları yok sayarak yükümlülüklerini yerine getirmesinin, faillere uygulanan cezasızlık halinin ve seks işçilerine güvenli çalışma alanları sağlanmadığı gibi kolluk gücü ile sindirmeye çalışma politikalarının sonucudur. Bu sebeple Buse Şeker cinayeti bir politiktir ve tek faili polis memuru değildir. Nefreti körükleyen, şiddete arka çıkan failleri adeta sırtını sıvazlayan tüm kişi kurumlar tek tek nefret suçlarına ortaktır" diye konuştu. 
 
Kimliği, bedeni ve yaşam tarzıyla trans kadınların var olduğunu dile getiren Şenkal, katliamın takipçisi olacaklarının altını çizdi.