Kadın adaylar için ‘Yerel Siyaset Atölyeleri’

  • kadın
  • 12:29 17 Aralık 2018
  • |
img
İSTANBUL - Birleşmiş Milletler Kadın Birimi; yerel seçimler öncesi kadın aday ve aday adaylarının siyasete katılımlarını desteklemek amacıyla “Yerel Siyaset Atölyeleri” düzenliyor.
 
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) yereldeki kadınların siyasete katılımlarını desteklemek amacıyla 31 Mart yerel seçimleri öncesi kadın aday ve aday adaylarına yönelik “Yerel Siyaset Atölyeleri” düzenliyor. İlki 14-16 Aralık 2018 tarihleri arasında Adana’da gerçekleşen ‘Yerel Siyaset Atölyeleri’, 18-20 Aralık’ta Antep’te, 22-24 Ocak’ta İzmir’de ve 26-28 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. 
 
“Siyasette Adın Var, Siyasette Kadınlar Var” sloganıyla kadın adayları, eğitimlere davet eden atölyeye il ve ilçelerde belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliklerine adaylık başvurusu yapmış ya da yapacak olan kadınlar başvurabiliyor.
 
ÇOK SAYIDA BİLGİ PAYLAŞILACAK
 
BM Kadın Birimi uzmanları tarafından verilecek olan eğitimlerde katılımcılara, adaylık süreci hazırlıkları, seçmenlerle iletişim, kampanya için finansal kaynak yaratma, kampanya yönetimi, seçim kanunları ve siyasette kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgi verilecek. 
 
Üç günlük eğitimin sonunda adaylar; seçim sistemini birlikte gözden geçirecek, rolleri ve sorumlulukları üzerine tartışacak, liderlik özelliklerini geliştirecek, interaktif bir şekilde eğitime katılarak seçime hazırlık yapacak. Eğitimde ayrıca katılımcılara, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle birlikte kadınların siyasi katılımının ve liderliğinin önemi de aktarılacak.
 
Eğitime katılmak isteyen adaylar adayegitimbasvuru@hotmail.com adresine elektronik posta atarak başvuru formu talep edebilir.