Hande Kader dosyasında bir şüpheli tutuklandı

  • kadın
  • 16:55 3 Aralık 2018
  • |
img
İSTANBUL - İşkence edilerek öldürülen trans kadın Hande Kader dosyasında yıllar sonra yaşanan gelişmede bir şüpheli tutuklandı. 
 
Şiddet gördükten sonra işkence edilerek öldürülen ve cenazesi İstanbul Zekeriyaköy'de yol kenarına bırakılan trans kadın Hande Kader dosyasında yıllar sonra bir gelişme yaşandı. 19 Ekim tarihinde İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce bir kişinin tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla soruşturma hakkında gizlilik kararı verildiği belirtildi. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
Hande Kader 6 Ağustos 2016'da kayboldu ve kendisinden haber alınamadı. Kader’in cenazesi, 13 Ağustos günü, Zekeriyaköy'de yol kenarında bulundu. Kader’in tanınmaz halde olan cenazesi arkadaşı tarafından güçlükle teşhis edildi. Yaşananlar ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 
 
Kader’in cenazesinin bulunduğu bölgede kayda değer delilin bulunmadığı ve herhangi bir baz istasyonuna erişim sağlanamadığı için soruşturma sürecinin uzadığı iddia edilmişti.