Kampüs Cadıları tutuklanan üyeleri için imza kampanyası başlattı

img

İSTANBUL – Kampüs Cadıları, Ankara’da tutuklanan üyeleri Hatice Göz’ün serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

 
Kampüs Cadıları, Ankara’daki evinden 11 Eylül’de gözaltına alınarak tutuklanan üyeleri Hatice Göz’ün serbest bırakılması için change.org’da imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası metninde  “Kardeşimiz Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi. 
 
Göz’ün psikoloji bölümü mezunu, genç feminist bir kadın olduğu belirtilen metinde, “Üniversite hayatı boyunca ve üniversiteden mezun olduktan sonra da kadın hakları için mücadelesini sürdürmüş, kadın cinayetlerine, tacize, şiddete, çocuk istismarlarına karşı çalışmalar yürütmüştür” ifadelerine yer verildi.
 
‘KADIN MÜCADELESİNİ EN ÖNDE YÜRÜTTÜYOR’ 
 
2013 yılından beri üniversitelerde kadınların yaşadıkları ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete karşı mücadele yürüttüklerini vurgulayan Kampüs Cadıları, kaleme aldıkları metinde şunları kaydetti: 
 
“Hiçbir illegal örgütle veya herhangi başka bir örgütle bağlantısı yoktur, bağımsız kadın çalışması yürütmeyi esas alır. Hatice’de yıllardır Kampüs Cadıları çatısı altında kadın mücadelesini en önde yürüten kız kardeşlerimizdendir. Erkek devlet işbirliği, kadını muhafazakar rollerle baskı altında tutmaya çabalayan, toplumun erkek egemen yapısını kışkırtıp kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran politikalarıyla, sokakta, otobüste, kampüste, ev içerisinde şiddetin her an yakamıza yapışacağı korku dolu bir Türkiye yaratmıştır. Her gün yeni bir çocuk istismarına, kadın katliamına uyandığımız bir ülkede yaşamak istemiyor ve buna karşı mücadele ediyor olmak bir ‘suç’ sayılırken; katiller, istismarcılar, tecavüzcüler her gün yasal indirimlerle ödüllendiriliyorlar. Bunun karşısında yükselen kadın mücadelesinden rahatsız olmuş olacaklar ki, Hatice ve Kampüs Cadıları şahsında kadın özgürlük mücadelesini, feminizmi ve bütün kadınları hedef almak istiyorlar. Kampüs Cadıları üyesi olmak, kadın mücadelesi içerikli paneller ve kamplar düzenlemek, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı olmak bir suçtur diyemedikleri, bunlar demokratik ve yasal haklar olduğu için de, bildikleri bütün illegal örgütlerin isimlerini kullanıp, hareketimizi olmadık bir zemine çekmeye çabalıyorlar. Belirtelim ki çabalarınız boşadır. 
 
Aramızdan bir kadının daha eksilmediği güne kadar özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yüzden rehin tutulan kız kardeşimizin Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” 
 
Kampanyaya destek olmak isteyenler şu adres üzerinden imza atabilir: www.change.org