Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişiye 82 yıl hapis cezası

img

IĞDIR - Iğdır'da 14 yaşındaki E.Y. ve 12 yaşındaki E.Y. adlı kardeşlere cinsel istismarda bulunan Burhan B., adlı kişiye 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verildi.

Iğdır Merkez'de 14 yaşındaki E.Y. ve 12 yaşındaki E.Y. adlı kardeşlere cinsel istismarda bulanan 54 yaşındaki Burhan B. adlı kişiye, "Çocuğa cinsel istismarda bulunmak", "Kişiye hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik" suçlarından 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verildi. Ocak 2018 tarihinde başlayan ve aralıklarla devam eden cinsel istismar olayı, 1 Nisan 2018 tarihinde E.Y.'nin 155'i aramasıyla ortaya çıktı. E.Y.'nin kendisi ve kardeşine sürekli cinsel istismarda bulunduğunu söylediği Burhan B., şikayetten 1 hafta sonra gözaltına alınarak Iğdır Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
İSTİSMAR DEFALARCA KEZ YAŞANDI
 
24 Temmuz 2018 tarihinde Iğdır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan mağdur 14 yaşındaki E.Y., Burhan B.'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Kardeş E.Y. ise, korktukları için maruz kaldıkları duruma ses çıkartamadıklarını söyledi. 
 
'TELEFONUMDA MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ VAR'
 
Mahkemede konuşan sanık Burhat B. ise, suçlamaları kabul etmedi. Bu yaşına kadar mahkeme ve karakol yüzü görmediğini söyleyen Bat, "İşten eve gidip gelen biriyim. Bu suçlamayla karşınızda olduğum için utanıyorum. Benim telefonumda müstehcen görüntüler bulunmaktadır. Ancak çocuklar benim telefonu çalmışlardı. Ben de babalarına bu durumu söylemiştim. Babaları da benim evimi silahla basmıştı. Ben böyle bir suçlamayla karşınıza çıkmak yerine ölmeyi tercih ederim. Çocuklarım kimsenin yüzüne bakamamaktadır. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. 
 
82 YIL 8 AY 6 GÜN HAPİS CEZASI
 
Ardından esas hakkındaki mütalaasını sunan savcılık, mağdurların ifadelerine itibar edilmesi gerektiğini belirterek, sanığın savunmasının suçtan kurtulma amaçlı olduğunu ve sanığın cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Daha sonra kararını veren mahkeme, Burhan B.'ye, "Çocuğa cinsel istismarda bulunmak", "Kişiye hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik" suçlarından 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verdi