BM Mülteci Yüksek Komiserliği'ne çağrı: Çadır kentlerdeki fuhuş iddiaları araştırılsın

  • kadın
  • 17:14 15 Ağustos 2018
  • |
img
URFA - Urfa'daki kadın kurumları, BM Mülteci Yüksek Komiserliği'ne çağrıda bulunarak, Telhamut Çadır Kent'te yaşanan fuhuş skandalı iddialarının araştırılmasını istedi. 
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA) Urfa bileşenleri ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, ajansımızın haberleriyle ortaya çıkardığı Telhamut Çadır Kenti'nde mülteci kadınlarının fuhuşa zorlanmasını protesto etti. Dernek binasında yapılan basın toplantısında kadınlar adına açıklama yapan Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Sevinç Özipek, sistemli bir politika olarak kadının fuhuşa sürüklenmesinin Telhamut Çadır Kenti'nde bir kez daha karşılarına çıktığını ifade ederek, "Görüntü ve ses kayıtları ile desteklenen bu iddialar için henüz resmi kurumlardan hiç bir açıklama yapılmamıştır. Savaş mağduru kadın ve çocukların bu şekilde fuhuşa sürüklenmesi kabul edilir bir durum değildir" dedi.
 
Özipek, sivil toplum örgütlerine şu çağrıda bulundu: "Bu sürecin hep beraber takipçisi olalım ve bu fuhuş çetelerine dur diyelim."
 
'YAŞANAN MAĞDURİYETLERE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ'
 
Mülteci sorunlarını çözmek ve mültecileri korumak amacıyla uluslararası faaliyetler gösteren Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne de çağrıda bulunan Özipek, savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan kadınların geldikleri şehirlerde ve devlet denetiminde olan çadır kentlerde yaşadıkları mağduriyetlere bir çözüm üretilmesini ve çadır kentlerdeki fuhuş iddialarını araştırmalarını istedi.