HDP Kadın Meclisi'nden gözaltılara tepki: Dayanışmayla çıkacağız

  • kadın
  • 16:44 14 Ağustos 2018
  • |
img
ANKARA - HDP Kadın Meclisi, sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonlarına tepki göstererek, “İrademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız” açıklaması yaptı.
 
HDP üye ve yöneticilerinin sabah saatlerinde birçok kentte düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmasına karşı HDP Kadın Meclisi yazılı açıklama yaptı. "Kadın Özgürlük Mücadelesi Engellenemez!” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AKP'nin kadın düşmanı politikaları yaşamın her alanında olduğu gibi kadın özgürlük mücadelesinde de kendisini göstermeye devam ediyor.
 
Dün ve bu sabah erken saatlerde Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Konya ve Ankara’da çoğunluğu kadınlar olmak üzere parti yöneticilerimiz ve partililerimize yönelik hukuksuz ve keyfi gözaltılar gerçekleştirilmiştir. AKP-MHP savaş koalisyonunun  24 Haziran seçimlerinden sonra giderek topluma daha fazla dayattığı Tek Adam rejiminin derinleştirdiği ekonomik, siyasi çöküntü, partimize yönelik hukuksuzluklarla Türkiye haklarından gizlenmek istenmektedir.
 
Kadın Meclisi olarak, ekonomik krizin etkilerinin daha çok hissedildiği bir ortamda AKP-MHP savaş koalisyonunca milyonlarca kadına ve Türkiye halklarına ödetilmek istenen başarısızlığın faturasını kabul etmeyeceğiz. Kadın siyasetçileri rehin alarak siyasette kendi sözümüzle var olmamızı engellemek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı, tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız!
 
Kadın Meclisi olarak sözümüz şudur ki; bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek. Gözaltı politikaları bizleri yıldıramayacak! Gözaltına alınan Kadın Meclisi üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır!”