TJA: Kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi büyüteceğiz

  • kadın
  • 17:37 11 Ağustos 2018
  • |
img
BATMAN - Kocasından boşanmak istediği için öldürülen 1 çocuk annesi Kübra Oğur'un davasının takipçisi olacaklarını ifade eden TJAlı kadınlar, "kadın cinayetlerine karşı sonuna kadar mücadeleyi büyüteceğimizi tekrar ilan ediyoruz" dedi.  
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA ), Batman’da boşanmak isteği eşi Bilal Oğur tarafından önceki gün öldürülen 1 çocuk annesi Kübra Oğur’a (24) ilişkin basın açıklaması yaparak, açılacak davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde bir araya gelen kadınların eylemine HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık'ın yanı sıra TJA aktivisti kadınlar katıldı.
 
'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
 
Basın açıklaması öncesi HDP Milletvekili Başaran kısa bir konuşma yaptı. Son günlerde kadına yönelik şiddetin yeniden arttığına ve sadece Temmuz ayında 47 kadının erkekler tarafından katledildiğine dikkat çeken Başaran, "Geçtiğimiz günlerde Batman'da Kübra Oğur boşanmak için öldürüldü. Biz artık tetikçilerin değil gerçek faillerin yargılanmasını istiyoruz. Biz Batmanlı kadınlar olarak da davanın takipçisi olacağımızı ve kadın cinayetlerinin sona ermesi için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
'KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN NEDENİ İKTİDAR'
 
Başaran'ın ardından TJA Aktivisti Derya Aslan konuştu. Kadınlara yönelik şiddetin sona ermediğine aksine günden güne arttığına vurgu yapan Aslan, "Kadına yönelik şiddet olayları cinayetle sonuçlanmadığı sürece basına yansımamaktadır. Ancak biliyoruz ki bilmediğimiz öğrenemediğimiz onlarca hatta yüzlerce psikolojik ve fiziksel şiddet olayı yaşanmaktadır. Sadece 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde 47 kadın erkekler tarafından katledildi" bilgisini verdi. Şiddet bütünüyle bakıldığında ciddi sosyolojik bir olgudur ve yaşamın her alanına yansıyan şiddet, toplum huzurunu ortadan kaldıracak neticeler doğuruyor diyen Aslan, "Biz mücadele eden kadınlar olarak, erkekler tarafından sistematik bir şekilde gerçekleştirilen bu cinayetlerin arkasında yatan asıl nedenin iktidarın 16 yıldır uyguladığı kadın düşmanı politikalar olduğunun farkındayız" dedi. İktidarın kullandığı cinsiyetçi söylemlerin ve politikaların erkeklerin kadına yönelik her alanda uyguladığı şiddeti meşrulaştırdığını ifade eden Aslan, "TJA bileşenleri olarak hemen her gün yaşanan kadın cinayetlerini kınıyor; şiddet, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine karşı sonuna kadar mücadeleyi büyüteceğimizi tekrar ilan ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
 
Konuşmaların ardından kadınlar "Jin jiyan azadi" sloganlarını atarak eylemlerine son verdi.