Kadınlar haykırdı: 24 Haziran’da kadının gücünü göstereceğiz

  • kadın
  • 21:51 20 Haziran 2018
  • |
img
İZMİR - HDP’li kadınlar, 24 Haziran’a sayılı günler kala İzmir Karşıyaka’da yürüyüş yaptı. Kadınlar seçim günü iktidara kadının gücünü göstereceğiz dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala ‘Kadınlar Buluşuyor’ etkinliği ile bir araya geldi. İlk olarak Karşıyaka İZBAN durağında toplanan kadınlar, “Kadınlarla Değişir” sloganı ile yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından her hafta Karşıyaka İskelesinde ihraçlara karşı yapılan KESK  eyleminin kadınlara ayrılan 68’incisine katılan kadınlara HDP İzmir Milletvekili adayları, Barış Anneleri, HDP ve DBP İzmir İl örgütü kadınlar ve çok sayıda yurttaş destek verdi. Tutuklu HDP’li kadın milletvekillerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte 23 Haziran’da düzenlenecek olan HDP mitingine çağrı yapıldı. 
 
‘DİZ ÇÖKMEDİK’
 
Yürüyüşün ardından geçilen KESK eyleminde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili adayı İdil Uğurlu, cinsiyetçi, tekçi, militarist ve dinci eğitim anlayışına hayır dedikleri içi ihraç edildiklerini hatırlatarak, parasız, bilimsel ve anadilde eğitimi savunduklarını ifade etti. Ne olursa olsun direneceklerini söyleyen Uğurlu, “Tecavüzcü vakıflara karşı sokaklara döküldük. Dikta rejimi bizi evlere hapsetmeye, şiddeti sistematik hale getirmeye, kadını dört duvar arasına hapsetmeye çalıştı. Biz toplumsal yaşamdan kopmayacağız. Eşit işe, eşit ücret istemekten vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
Kadınların eylemi alkış ve sloganlarla son buldu. 
 
‘7 HAZİRAN’DA DENEDİLER OLMADI, ŞİMDİDE ALAMAYACAKLAR’
 
KESK eyleminin ardından Karşıyaka Çimlerine yürüyen kadınlar burada sloganlar, halaylar ve zılgıtlarla forum düzenledi.
 
Şenlikte kısa bir konuşma yapan HDP Milletvekili adayı Serpil Kemalbay, özgürlük adalet ve haklar mücadelesinin tarihsel bir derinliği olduğunu vurguladı. İnsanlık tarihinin, sınıfların tarihi olduğunu dile getiren Kemalbay, ezenler ve ezilenler arasında büyük bir mücadele olduğunu söyledi. Bu mücadelenin çok önemli bir kavşağında olduklarını ifade eden Kemalbay, “Bu kadar çok yol alabilmemiz, mücadele bayrağını yükseltenler, bizden önce bedel ödeyenlerle mümkün olabildi. Tahakküm kurmak isteyeler hep faşizme başvurdu. Ancak her zaman yenildi. Bu mücadelede bizi sömürmek isteyenlere, bedenimize hükmetmek isteyenlere karşı verilen bir mücadele, bizim halklarla bütün farklılıklarımızla çoğulcu bir yapıda. Laik demokratik, anadilde özgür bir yaşamı inşa etmek isteyenler bunu seçimlerde rıza ile yapamıyorlar” dedi. Kemalbay sözlerini şöyle sürdürdü; “7 Haziran’da denediler biz onları iktidardan indirdik. 1 Kasımda gittiler. Savaşla gitmelerine, bu kadar katliam yaşanmasına rağmen HDP tutunabildi. Yine baraj üstünde kaldı. Şimdi bir kez daha deniyorlar. Nisan referandumunda denediler yolsuzlukla bir şekilde hayırlar evet oldu. Şimdi deniyorlar ama alamayacaklar. Çünkü faşizme halkların arası asla olmaz. 24 Haziran’da kadın gücünü bir kez daha göstereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından erbaneler eşliğinde halaylar çekildi.