Kadınlar zılgıtlarıyla İstasyon Meydanı’na akacak

  • kadın
  • 14:33 19 Haziran 2018
  • |
img

DİYARBAKIR - Renkleri ve zılgıtlarıyla HDP’nin Diyarbakır mitingine katılacaklarını söyleyen kadınlar, “Amed bir kez daha özgürlük talebini haykırmalıdır” çağrısında bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting düzenliyor. Günlerdir ilçe ve köyler ziyaret edilerek mitinge çağrı yapan HDP’nin çalışması devam ediyor. Renkleri ve zılgıtlarıyla kitlesel bir şekilde katılacak kadınlar da halkı mitinge çağırdı. 
 
'AMED HALKI ÖZGÜRLÜK TALEBİNİ HAYKIRMALI’ 
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Remziye Tosun, 5 Haziran 2015 mitingine yüzbinlerin katıldığını hatırlatarak, “Devlet bu coşkuyu provoke ederek, bombalar patlattı. İnsanlar coşkuyu büyüterek, alanları bırakmadı. Kadınlar, anneler 20 Haziran’da aynı coşkuyla İstasyon Meydanı’nda olmalı” dedi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması talebiyle miting alanında olacaklarını dile getiren Tosun, “Amed bir kez daha özgürlük talebini haykırmalıdır” çağrısında bulundu.
 
'SESİMİZİ BİR ARADA GÜR ÇIKARMALIYIZ’
 
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Diyarbakır mitingine büyük önem atfettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Son yıllarda yaşanan baskı, zulüm ve faşizme karşı bir arada olmak, geleceğimizi kendimizin yönetmesi için Amed mitingine önem veriyoruz. Kendini savaş ve katliamla var eden sistemin sonuna geldiğini, dolayısıyla kendi geleceğimizi kendimiz inşa etmek için, sesimizi bir arada gür çıkarmalıyız” dedi.
 
 ‘KADINLAR ÇIĞLIKLARINI HAYKIRACAK’
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ceylan Aslan da, “Kadınlar olarak İstasyon Meydanı’na yöresel kıyafetlerimizle, zılgıtlarımızla akacağız. Kadınlar; tek adam rejimine karşı öfkelerini, çığlıklarını haykıracak” dedi. 
Seçim çalışmalarında kadınlara yönelik baskı ve engellemelere de dikkat çeken Aslan, “Kadınların zılgıtları onları rahatsız etti. Bu nedenle kadınlara yönelimler oldu. Kadınlar tüm bunların öfkesini meydanda haykıracak. Annelerimiz savaş politikalarına karşı öfkesini haykıracak. Genç kadınlar direnişiyle alana akacak” ifadelerini kullandı. 
 
‘YİNE ORADA OLACAĞIZ’
 
Kadınların 7 Haziran ruhuyla, özgürlük ve eşitlik talebiyle İstasyon Meydanı’na çağıran Pirşeng Pulgat da, “24 Haziran seçimleri bizim için dönüm noktası. Tek adam rejimini istemiyoruz. Ezilen halklar olarak, çocuklarımız ve geleceğimiz için orada olacağız. 5 Haziran’da bombalar patladı, insanlarımız parçalandı ama yılmadık, baş eğmedik. Yarın yine orada olacağız” dedi.
 
‘TACİZ VE TECAVÜZE KARŞI İSTASYON MEYDANI’NA’ 
 
Ülkede yaşanan kaos ortamına son vermek için kadınları HDP mitingine katılmaya çağıran Remziye Sızıcı da “Genç kadınların miting alanında olması gerekiyor. Tacize, tecavüze ve istismara karşı, kadınlar üzerindeki adaletsizliğin son bulması için İstasyon Meydanı’ndan haykırmalıyız” diye konuştu.