TJA serbest kürsü kurdu

  • kadın
  • 23:03 17 Haziran 2018
  • |
img
BATMAN - Merkez seçim lokalinde bir araya gelen kadınlar TJA'nın kurduğu serbest kürsüde konuşarak seçimlerde kadının iradesini yansıtan HDP'ye oy verme çağrısı yaptı. 
 
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan merkez seçim lokalinde Tevgera Jinên Azad (TJA) serbest seçim kürsüsü kurdu. Sahneye kurulan kürsünün hemen ardına ise "Jin jiyan azadi" sloganın yer aldığı pankartın yanı sıra Paris'te uğradıkları suikat ile katledilen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın fotoğraflarının bulunduğu pankart da asıldı. Serbest kürsüye kadınları davet etmek için ilk olarak TJA aktivisti Rozerin Aktaş, "HDP kadının partisidir. Bugün de kadının iradesini kürsüde dile getirmek için bir araya geldik" diyerek kadınları kürsüye davet etti. 
 
'KADININ ÖZGÜRLÜĞÜ ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN GEÇER'
 
Aktaş'ın ardından ilk olarak TJA aktivistlerinden Ayşe Gökkan söz aldı. Kadının iradesinin bugün tek adam rejimi ile var olan haklarının da ellerinden alınmak istendiğine dikkat çeken Gökkan sözlerine şöyle devam etti: Kürt kadının iradesi bugün tutsaktır. Kadının özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğünden geçer. Bugün bu irade tecrit altındadır. 24 Haziran'da oylarımızı kadının iradesini yükseltmek ve tecriti kırmak için sandığa gideceğiz. 
 
'BUNLARIN HEPSİ YALANDIR'
 
Gökkan'ın konuşmasının ardından kadınlar söz alamaya devam ederken HDP'nin kadın partisi olduğu her konuşmacı tekrar ederken adının Mahfuze olduğu söyleyen bir yurttaşın konuşması ise yoğun alkış aldı. Konuşmasının ardından da soyadını paylaşmak istemeyen yurttaş şunları söyledi: “Bugün Kürt kadın oyuna ve partisine sahip çıkmalıdır. Başta İmralı olmak üzere tüm tutsakların cezaevlerindeki direnişini saygı ile selamlıyorum. İktidar bugün yaşlılara maaş bağlandığını söylüyor bunların hepsi yalandır. Bugün yoksullara verilmesi gereken maaşlar koruculara, MİT ve özel asker ile polislere verilerek savaş yükseltilmek isteniyor. Artık yeter buna dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Yaşasın HDP'nin direnişi, yaşasın Efrin'in direnişi yaşasın cezaevlerinin direnişi. Barış Annelerini saygı ile selamlamak istiyorum bugün en büyük vefakarlığı onlar yapıyor.”