Kerestecioğlu: Dünya kadınlarla değişecek

  • kadın
  • 13:54 10 Haziran 2018
  • |
img
 
ANKARA - Feminist kadınların düzenlediği söyleşide konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu,“Dünya değişecekse kadınlarla değişecek. Trump’ı, Putin’i, Erdoğan’ı da gönderecek olan kadınladır” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, feminist kadınlar tarafından Bahar Cafe'de düzenlenen, "Kadınların seçim gündemi" konulu söyleşiye katıldı. 
Söyleşide konuşan Kerestecioğlu, kendi yaşam öyküsünden kimi anılarını paylaşarak, kadın mücadelesi çalışmalarını anlattı.  
 
‘DÜNYA KADINLARLA DEĞİŞECEK’ 
 
“Dünya değişecekse kadınlarla değişecek. Trump’ı, Putin’i Erdoğan’ı da gönderecek olan kadınladır” diyen Kerestecioğlu, “Parlamentoda olan kadınlara, dışardaki kadınların mücadele gücü olmazsa parlamento anlamsızdır. Parlamentoda yeniden olmamız halinde başka partilerle de daha fazla kadın mücadelesini büyütmek gerekiyor. Bu, dışarıdaki kadın mücadelesinin de baskısıyla olabilecektir” diye konuştu. 
 
Söyleşide feminist kadınlar, HDP’nin kadın politikalarına dikkat çekerek, bu nedenle HDP’yi ve Ankara’da da Kerestecioğlu’nu destekleyeceklerini ve dayanışma içerisinde olacaklarına dair düşüncelerini dile getirdi. 
Söyleşinin ardından Kerestecioğlu ve kadınlar, Kızılay Meydanı’ndaki HDP standını ziyaret ederek, Sakarya caddesinde de seçim bildirisi dağıttı.