HDP’li kadınlar 22 Mayıs’ta buluşuyor

  • kadın
  • 10:19 16 Mayıs 2018
  • |
img
ANKARA - HDP Kadın Meclisi, kadın adaylarını ve hazırladıkları deklarasyonu 22 Mayıs'ta açıklayacak. Kadın Meclisi’nin sloganı ise, “Kadınlarla Değişir” olacak. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) açıkladığı seçim bildirgesinde kadınlara geniş yer verdi. Bildirgede, kadın ittifakı ve eşit temsiliyet ön plana çıkarken, Kadın Bakanlığı'nın kurulması, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil ilan edilmesi, eş cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi gibi birçok vaatte bulunuyor. 
 
HDP Kadın Meclisi ise, 22 Mayıs’ta hem kadın milletvekili adaylarını hem de seçim stratejisini içeren deklarasyonu açıklayacak.
 
SLOGANLARI: KADINLARLA DEĞİŞİR
 
HDP Kadın Meclisi deklarasyonda, yeni dönemde kadınlara dair vaatler, kadın çalışmalarına dair düşünceler, mevcut iktidarla ilgili eleştiriler ile kadınların bu konudaki düşünceleri ve politika yapma biçimlerine ilişkin değerlendirmelere yer verecek. 
 
Seçim çalışmaları kapsamında özellikle kadın adayların olduğu bölgelerde kadın seçim büroları açan HDP Kadın Meclisi'nin seçim sloganı ise, "Kadınlarla Değişir” olacak. 
 
'EV EV ÖRGÜTLEME HAMLESİ’
 
24 Haziran’ın hesap sorma günü olduğunu vurgulayan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, "Kadınları siyasetten tasfiye etme politikalarına karşı; kadınları bir kez daha siyasete çekmek, kadın iradesini yansıtma konusunda çok güçlü etkinliklerimiz, eylemlerimiz ve kararlaşmalarımız var. Alanlarda, sokak sokak, ev ev kadınları örgütleme hamlesine çevirme hem de kadınların iradesini sandığa yansıtma konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. AKP'nin kadın kazanımlarına, kadın politikasına dönük saldırılarına karşı hesap soracağız" diye konuştu. 
 
Seçim çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Taşdemir, "El bildirilerimizi çıkardık, pankartlarımızı hazırladık, dönem şiarımızı belirledik. HDP'nin kadın partisi olduğu iddiasını güçlendirecek çalışmalar ve çıkışlar yapacağız” diye belirtti.