‘Gündoğdu’yu Efrin’in direniş rengiyle dolduracağız’

img

İZMİR - İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak olan Newroz’a hazırlanan kadınlar, “Newroz alanını Efrin’in direniş rengiyle dolduracağız” dedi. 

“Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır” şiarıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak olan 21 Mart Newroz Bayramı’na sayılı günler kaldı. Tertip Komitesi üyesi kadınlar, Newroz’a 8 Mart ruhuyla tüm kadınları alanda olmaya çağırdı.
 
‘EFRİN İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ’ 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Melis Akgül, 8 Mart’ta bütün kadınların kendi renkleriyle alanları doldurduğunu ifade ederek, faşizme dur demeleri gerektiğini söyledi. Akgül, Newroz’da kadınların kendi zılgıt ve direnişleriyle alanda olacağını aktararak, “Bizler; Rahşan’ın, Arin’in ve Efrin’de yaşamını yitiren Avesta Xabur’un yoldaşları olarak onların direniş ruhlarıyla kadınların öncülüğünde bir Newroz ateşi yakmaya, direnişi büyütmeye davet ediyoruz. Örgütlenerek ve büyüyerek faşizme karşı dur demek için alanlarda olacağız. Savaşa karşı barış için Efrin’deki insanlar için alanlarda olacağız. Newroz alanlarını Efrin’in direniş rengiyle dolduracağız” diye konuştu. 
 
EFRİN DİRENİŞ RUHUYLA...
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclis (PM)  üyesi Arife Çınar da, Newroz’un Türkiye’deki kadınların, farklı inançların, çocukların ve işçilerin seslerini yükseltecekleri gün olduğunu vurguladı. Çınar, kadınların bundan sonra hep alanlarda olup seslerini yükselteceklerini dile getirerek, 21 Mart’ta haksızlıklara dur demek için Gündoğdu Meydanı’nda olacaklarını kaydetti. Efrin’in kadınların direniş şehri olduğunu belirten Çınar, “Efrin; kadınların kendi kimlik, din ve inançlarıyla var oldukları bir yerdi. Efrin’de tam da tekçi zihniyet buna karşı çıkıyordu. Bugün Türkiye’de ise tekçi anlayış dayatılmakta. İşte tam da buna karşı çıkmak için Newroz’da tüm kadınlar Efrin direniş ruhuyla alanlarda olmalı” sözleriyle çağrı yaptı.
 
‘GÜNDOĞDU’DA EFRİN DİRENİŞ’İNİ SELAMLAYACAĞIZ’
 
HDP PM üyesi Gülay Gün Bilici ise, 8 Mart’ta İzmirli kadınların her şeye rağmen direndiğini belirterek, kadın kimliğine ve bedenine sahip çıkmak için Newroz alanında buluşacaklarını aktardı. 21 Mart’ta Gündoğdu’dan barışı talep edeceklerini ifade eden Bilici, “Barış gelecekse kadınların eliyle gelecek. Kawa’ların Dehak’lara karşı verdiği mücadeleyi, biz kadınlar alanlarda şiarımızla duyuracağız. Tüm kadınlar, Newroz alanına Efrin için, barış için, kadın cinayetleri için, çocuk katliamları, taciz ve tecavüzlere dur demek için Newroz ateşinde buluşacağız” ifadelerini kullandı. Efrin’deki direnişin kendilerine güç verdiğini vurgulayan Bilici, “Efrin’de direnen kadınları İzmir’den selamlayacağız. Arkalarında olduğumuzu, desteklediğimizi bir kez daha Newroz alanında haykıracağız” dedi.