N.Y.A’nın hayatı tehlikede: Helin gibi olmaktan korkuyorum

img

İZMİR - N.Y.A., kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan B.A.’nın ifadesinin alınıp serbest bırakılması nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu söyledi. Helin Palandöken gibi öldürülmekten korktuğunu dile getiren N.Y.A., “Ben ölünce de ‘Rızası vardı, makyajı vardı, şortu vardı’ diye mi konuşacaklar?” diye sordu. 

N.Y.A., isimli kadın, 1 Ekim 2017 tarihinde Kocaeli’de yaşayan B.A. (19) isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. N.Y.A., sürekli sözlü tacizine maruz kaldığı B.A. tarafından, “Seni öldüreceğim. Herkesle vedalaş” şeklinde tehdit mesajları almaya başladı. B.A., N.Y.A.’nın, telefon numarasını çevresindeki başka erkeklere de verdi. B.A.’nın telefon numarasını verdiği erkekler de N.Y.A.yı arayarak, taciz etmeye başladı. 
 
N.Y.A., bunun üzerine, 23 Kasım 2017 tarihinde, İzmir’in Buca ilçesine bağlı Üçkuyular Polis Karakolu’na giderek Çocuk Şube Amirliği’nde şikayette bulundu. Karakoldaki polisler de, N.Y.A.’nın ifadesini alarak, şikayetinin savcılığa iletileceğini ve gerekenin yapılacağını iletti. Ancak, aradan geçen zamana rağmen B.A. ve diğer kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.  
 
Hayatının tehlikede olduğunu ve hala tehditler almaya devam ettiğini belirten N.Y.A., kendisine cinsel tacizde bulunan erkeklerin yargılanması için destek bekliyor. 
 
N.Y.A., yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 
 
DARP ETTİ, NUMARASINI BAŞKA ERKEKLERE VERDİ
 
B.A.’nın kendisini darp ettiğini de dile getiren N.Y.A., kaçmaya çalıştığı sırada yumruklu saldırıya uğradığını söyledi. N.Y.A., darp edilmesiyle beraber B.A.’nın kendisine, “Senden öyle bahsederim ki; senin adını öyle bir çıkarırım ki; ailen seni okuldan alır, eve kilitler. Elimde senin kasetlerin var. Hatta bazı kısımlarında çok güzel çıkmışsın. Ben bunu yurtta tavan arasındaki boşlukta saklıyorum” diye tehdit ettiğini söyledi. N.Y.A., ayrıca numarasının verildiği erkeklerin de sürekli arayarak cinsel tacizde bulunduklarını  belirtti. 
 
B.A. SERBEST BIRAKILDI
 
Yaşadıklarını önce ailesine anlatan ve daha sonra karakolda şikayette bulunan N.Y.A., “Polisler, ‘Dava savcılığa taşınacak. Bizden haber bekleyin’ dedi. B.A.’nın da ifadesini alıp bıraktılar. Ama telefonla arayıp taciz edenleri hala bulamamışlar ki; ifadelerini almamışlar. Polisler verdiğim numaraları ‘Biz iki defa aradık açmadılar’ diyerek, kim olduklarını araştırmamışlar. Halen de rahatlıkla geziyorlar hepsi” diye konuştu. 
 
‘ÖLÜNCE ŞORTU VARDI MI DİYECEKLER’
 
Şikayetinin ciddiye alınmadığını ve soruşturmaya ciddi yaklaşılmadığını belirten N.Y.A., kendisine yaşatılanlara şu sözlerle tepki gösterdi: “Çok tedirginim. Bir yerde oturuyorum, devamlı etrafıma bakıyorum. Otobüsteyken inenlere ve binenlere bakıyorum. Yaklaşık 5 aydır sağa sola bakarak yürüyorum. İstanbul’da katledilen Helin gibi bir olayın yaşanmasından korkuyorum. Ben ölünce de ‘Rızası vardı, makyajı vardı, şortu vardı’ diye mi konuşacaklar.”
 
MA / Ayşe Sürme - Ruken Demir