Mersin'de kadınlar beyaz tülbentlerle alanlarda olacak

  • kadın
  • 16:28 24 Şubat 2018
  • |
img

MERSİN - HDP Mersin Kadın Meclisi, “Bu böyle gitmez, ya özgürlük ya özgürlük” şiarıyla 8 Mart’ta beyaz tülbentleriyle alanlarda olacaklarını açıkladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kentte gerçekleştirecekleri eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. Parti binasında düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan HDP İl Örgütü yöneticisi Sevgi Aktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine değindi.  
 
Kadınların dünyanın her yerinde eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini yükselttiğini belirten Aktaş, “8 Mart, dünya kadınlarının yüzyıllardır süren dayanışma, direnme, isyan ve mücadele günüdür. Aynı zamanda sistemin kadına yönelik tüm eşitsiz dayatmalarına karşı çıkışın günüdür” dedi. 
 
‘SÖMÜRÜ VE ŞİDDETİN SONUÇLARINA KATLANMAYACAĞIZ’
 
Eşit ve adil bir dünya için mücadele eden tüm kadınların bu günde alanlarda olacağını vurgulayan Aktaş, “Biz kadınlar, kapitalizmin yarattığı eşitsizliğin, adaletsizliğin, sömürünün ve şiddetin sonuçlarına katlanmayacağız. Alanlarda başka bir dünya ve başka bir hayat istediğimizi haykıracağız. Ülkemizde de özellikle son 16 yıldır tüm dünyada uygulanan neoliberal politikalar, dini söylemler hızla hayata geçirildi. Dünyadaki emekçi kadın arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunları ve sonuçları biz de yaşıyoruz. Üstelik OHAL şartlarında” ifadelerini kullandı. 
 
“Kadın var olduğu sürece, özgürce yaşama ve yaşatma mücadelesi hayatın her alanında devam edecektir” diyen Aktaş, bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Bu böyle gitmez, ya özgürlük ya özgürlük” şiarı ve barışın simgesi olan beyaz tülbentleriyle alanlarda olacaklarını dile getirdi. 
 
 HDP Mersin Kadın Meclisi’nin düzenleyeceği 8 Mart eylem ve etkinlikleri şöyle:
 
 * 1 Mart Perşembe günü saat:13.30’da tutuklu kadınlara kart gönderilecek.
 
* 2 Mart Cuma günü saat: 06.00 Mersin Hal’inde çalışan kadınlar ziyaret edilecek.
 
* 3 Mart Cumartesi günü saat: 14.00’da Kadın Platformu ile Özgür Çocuk Parkı’nda şenlik ve fotoğraf sergisi düzenlenecek.
 
* 8 Mart Salı günü platin önünden Barış Meydanı’na gece yürüyüşü düzenlenecek.