Şikayetçi olduğu davada sanık oldu

img
HATAY - İskenderun'da kendisine şiddet uygulayan eşinden şikayetçi olan F.E.Ü., fail erkeğinde şikayetçi olması nedeniyle yarın görülecek davada ayrıca sanık olarak yargılanacak. Antalya Feminist Kolektifi, duruşma öncesi katılım çağırısında bulundu.
 
Hatay'ın İskenderun ilçesinde eşinin şiddetine maruz kalan avukat F.E.Ü.'nün şikayeti üzerine K.Ü. hakkında "basit yaralama" suçundan açılan davanın 2'nci duruşması yarın İskenderun 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Şiddet uygulayan erkeğin de şikayetçi olması nedeniyle davada kadın hem şikayetçi hem de sanık durumuna düştü. Antalya Feminist Kolektifi, duruşma öncesi katılım çağrısında bulundu.  
 
Antalya Feminist Kolektifi, Eylül ayında şiddete maruz kalan kadının, failin elinden kurtulduğu bir anda polisi arayarak yardım istediğini ancak polisin koronavirüsü (Kovid-19) bahane ederek eve gelmediğini belirtti. 
 
POLİS İHBARI DİKKATE ALMADI
 
O gece şiddetin sürdüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "F.E.Ü avukat olduğu için talebinde ısrarcı oluyor ve kanunları hatırlatıyor, ancak buna rağmen polis gelmiyor. Sokağa çıkma yasağı olduğu için de kendisi gidip şikayetçi olamıyor. Kadının daha sonra baro başkan yardımcısına durumu bildirmesi üzerine polis, ancak ertesi gün baro başkan yardımcının talebiyle gelip F.E.Ü.’nün ifadesini alıyor. Kadının şikayeti üzerine fail erkek de F.E.Ü.’den kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla şikayetçi oluyor. Boşanma davası da devam eden F.E.Ü., şimdi hem şikayetçi hem de sanık koltuğunda! 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi gereği, polisler şiddet şikayeti aldıkları eve gidip kadının güvenliğinden emin olmak zorundalar! Kadınların şiddete uğradıklarında şikâyet etmeye fırsat bulabilmesi ve cesaret edebilmesinin bu kadar zor olduğu bir ülkede tek bir yardım çağrısı dahi göz ardı edilemez! Kadınların şikayetleri Covid-19 bahane gösterilerek alınmıyor! Covid gerekçesiyle kapandığımız evler kadınlar için güvenli alanlar olmayabiliyor. Bu durumda kolluk kuvvetleri şiddet ihbarlarına her zamankinden daha çok dikkat etmek zorundadır, çünkü devletin görevi şiddete karşı yurttaşlarını korumaktır, polisler de bu görevi yerine getirmekle mükelleftir!"