TJA Mersin’de kadın buluşması gerçekleştirdi

img

MERSİN – TJA,  “Em xwe diparêzin (Kendimizi savunuyoruz)”  kampanyası kapsamında Mersin’de kadın buluşması gerçekleştirdi.

Kadın Özgürlük Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) “Em xwe diparêzin (Kendimizi savunuyoruz)”  kampanyası kapsamında kadın buluşması gerçekleştirdi. Mersin Erdemli ilçesi mesire alanında gerçekleşen buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, HDP’li belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri ve çok sayıda kadın katıldı.

‘KAMPANYA ASİMİLASYONA KARŞIDIR’

Buluşmada konuşan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, kadınlar olarak bir araya gelmenin yol ve yöntemlerini çeşitlendirdiklerini belirterek, kadının merkeze alındığı bir kampanya başlattıkları söyledi. TJA’nın başlattığı “Em xwe diparêzin (Kendimizi savunuyoruz)” kampanyasının kadına yönelik şiddet, dil ve kimlik asimilasyonuna karşı olduğunu vurguladı. Kampanyanın Türkiye ve dünya çapında ses getirdiğini dile getiren Kurtulan, öz savunmamın önemini vurguladı.

Ardından buluşmaya katılan kadınlar türküler söyleyerek halaya durdu. Sık sık “Jin jîyan azadî” ve “Em xwe diparêzin” sloganları atan kadınlar, etkinliklerini sürdüreceklerini belirterek buluşmayı sonlandırdı.