Yüksekova’da ‘kendimizi savunuyoruz’ atölyesi

img
HAKKARİ – Yüksekova’da, kadınlar “Kendimizi savunuyoruz” kampanyası kapsamında atölye düzenledi.  
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Em xwe diparêzin (Kendimizi savunuyoruz)” kampanyası kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasında atölye çalışması gerçekleştirdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve TJA üyesi Neslihan Şedal’ın da katıldığı atölye çalışmasında "Toplumsal cinsiyet, tecavüz kültürü ve kadın soykırımı” gibi konular tartışıldı. 
 
KADIN ÖRGÜTLÜLÜĞÜ 
 
TJA’lı Şedal, tarihsel süreçte inşa edilen eril zihniyetin teşhir edilmesi gerektiğini vurgulayarak, cinsiyetçiliğin ideolojik inşasının tartışılması gerektiğini söyledi. Şedal, “Kadına yönelik şiddetle mücadele ve öz savunmayı etkin kılacak tartışmalar yürütülmesi gerekiyor” dedi. 
 
HDP’li Dağ ise, son dönemlerde yaşanan taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerindeki artışa dikkati çekti. Dağ, buna karşılık "Em xwe diparêzin" kampanyasını başlattıklarını belirterek, “Kadınların erk zihniyete ve tecavüz kültürüne karşı örgütlülüğünü arttırmadaki kararlılığını bir kez daha gördük. Evde, üniversitede, fabrikada, hayatın her alanında yer alan kadınlar, irade olana ve özgürlüğünü kazanana kadar mücadelesini büyütecektir. Kadınları irade olarak görmeyen zihniyete karşı ve kadın bedeni üzerinden yürütülen politikalara karşı öz savunmamızı arttıracağız” dedi.