Sistematik şiddet uygulayan erkek tutuklanmıyor

img

MARDİN - Artuklu’da Ceyhan Eneş’e şiddet uygulayan Hasan Eneş, darp raporuyla yapılan şikayete rağmen serbest bırakıldı. Şiddete maruz kalan Eneş, destek çağrısında bulundu.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaflık yapan Hasan Eneş, ayrı yaşadığı eşi Ceyhan Eneş’i dün darp etmesi üzerine olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Yenişehir Polis Merkezi’ne götürülen Hasan Eneş, Ceyhan Eneş’in darp raporu ile yaptığı şikayete rağmen “uzaklaştırma” kararıyla serbest bırakıldı. 
 
DESTEK ÇAĞRISI
 
Yaşadıklarına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Ceyhan Eneş, daha önce birçok kez şiddete maruz kaldığını, şikayetlerine rağmen sonuç alamadığını ve “uzaklaştırma” kararına uyulmadığını aktardı. Yüzünün kamerada görünmesini istemeyen Eneş, Hasan Eneş’in başka bir kadınla imam nikahı ile evlenmesi üzerine 4 çocuğuyla ayrı yaşamaya başladığını anlattı. Sürekli hakarete maruz kaldığını ve daha önce gördüğü şiddetten dolayı çenesinin kırıldığını dile getiren Eneş, “Aileme ve bana her türlü zulüm ediyor. Artık gücüm kalmadı. Yardım talep ediyorum” diye seslendi. Şiddet nedeniyle çocuklarının ve kendisinin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Eneş, 10 yıldır devam eden şiddete karşı kendisine destek verilmesini istedi. 
 
MA / Ahmet Kanbal