Urfalı kadınlardan HDP ile dayanışma

  • kadın
  • 18:27 29 Eylül 2020
  • |
img

URFA – Urfa İl Kadın Platformu, HDP’ye yönelik yapılan gözaltı operasyonlarına tepki göstererek, “Bu hukuksuzluk karşısında, gözaltına alınanların yanındayız” mesajı verdi.

Urfa İl Kadın Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik 6 yıl sonra Kobanê eylemleri gerekçe gösterilerek düzenlenen gözaltı operasyonlarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklama Urfa Barosu toplantı salonunda kadınların katılımı ile yapıldı.

Açıklamada konuşan Platform Dönem Sözcüsü Avukat Mihriban Çelik, tasfiye operasyonlarının parçası olarak HDP içerisinde mücadele eden kadınların hedef alındığını belirterek, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

‘GÜVENDE DEĞİLİZ’

İnsan değerini hiçe sayan gözaltı koşullarının pandemi sürecinde de yaşandığına vurgu yapan Çelik, “Yapılan operasyonda kadınlar olarak hayatlarımız için verdiğimiz mücadeleden tanıdığımız ve mücadelelerinin tanığı olduğumuz, yeri geldiğinde mecliste ve her yerde sesimiz soluğumuz olan; eşit ve özgür bir yaşamı, haklarımızı beraber savunduğumuz yol arkadaşlarımız aramızdan haksız, hukuksuzca ve yalanlarla alındı. Hukukun talimatla işlediği, kimi hayatların değerli kimilerinin ise değersiz ve harcanabilir kılındığı bu koşullarda hiçbirimiz güvende değiliz” dedi.

‘HUKUKSUZLUK KARŞISINDA YANINIZDAYIZ'

Kadına yönelik şiddetin, Kürt halkına yönelik ırkçı saldırıların arttığı bir süreçte kimsenin yaşananlara karşı hesap vermediğini hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: “Kürt köylüler işkenceyle askeri helikopterden atıldığını beyan ettiği halde o gözleri kıpkırmızı hale getiren şiddeti kimsenin soruşturmadı. Musa Orhan, Ümit Can Uygun, Fatih Burak Aykul ve sayısız örnekte gördüğümüz özellikle kadına yönelik suçların cezasız kaldığı için adalete güvenimiz kalmadı. Bu düzende nefes alamıyoruz. Biz bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku’yu alıkoyduğu bilinen fail Zaynal Abarokov için ya da “Daha önce de yaptım, bana bir şey olmaz” diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. İşte bu yüzden susmuyoruz! Ayla, Gülfer, Beyza, Perihan, Berfin, Bircan, Pervin, Dilek, Emine için gözaltına alınanların her biri için ses çıkarıyoruz: Bu hukuksuzluğun karşısında, gözaltına alınanların yanındayız!”