TJA: Saldırılara karşı geri adım atmayacağız

  • kadın
  • 14:35 25 Eylül 2020
  • |
img

DİYARBAKIR - "Kobanê soruşturması" kapsamında yapılan operasyonlara tepki gösteren TJA, "AKP'nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmayacağız" açıklaması yaptı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılındaki Kobanê eylemleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında HDP'li siyasetçilerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ülkede AKP-MHP erkek ittifakının kadın düşmanı politikaları her geçen gün artarak devam ediyor” denildi. 
 
‘AKP-MHP SIKIŞTIKÇA SALDIRIYOR’
 
Ankara merkezli yürütülen operasyonda kadınların da gözaltına alındığını belirtilen açıklamada, “Kürt kadın hareketi ve HDP Kadın Meclisine yönelik bu saldırı ve faşist politikalar ilk değil, AKP-MHP erkek ittifakının ne zaman sıkışsa kadın mücadelesine ve iradesine saldırdığını rehin tutulan arkadaşlarımızdan biliyoruz. Biz kadınlar için gözaltı ve tutuklamanın mücadelemizi bastırmak, bizleri yıldırmak anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz. Erkek egemen anlayışa karşı mücadele etmek için yola çıkarken irademizi tanımayanlarla, bizleri yok sayanlarla, karşılaşacağımızı çok iyi biliyorduk. Ancak; öğrenemedikleri bir şey var ki;  o da bizim direnişimizin hiçbir iktidarın yok edemediği ve bastıramadığıdır” ifadelerine yer verildi. 
 
‘GERİ ADIM ATMADIK, ATMAYACAĞIZ’
 
Açıklamanın, devamında şunlar kaydedildi: “Siyasi soykırım operasyonlarıyla bizleri sindireceğini sanıyorsa, en büyük yanılgı içerisine düşmüş demektir. TJA olarak AKP'nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız. Yaşamın her alanında kadın mücadelemizi yükselterek örgütlülüğümüzü güçlendirerek, kendimizi savunuyoruz, savunacağız. Em xwe diparêzin.”