Şüpheli şekilde ölen Uslu'nun davası yeniden görüldü

  • kadın
  • 21:29 22 Eylül 2020
  • |
img

AYDIN- Nazilli ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını kaybeden Gamze Uslu davasına ilişkin yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay, kararı bozdu. Bugün yeniden görülmeye başlanan dava salgın nedeniyle ertelendi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Gamze Uslu, 27 Kasım 2013’te Nazilli ilçesinde kaldığı otelin 4'üncü katının balkonundan bir otomobilin üzerine şüpheli bir şekilde düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olay sırasında yanında bulunan Baki Can Gölcü, yargılandığı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak 25 hapis cezası verilerek tahliye edildi.

Dava avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay, kararı bozdu. Yargıtay’ın kararının ardından yeniden görülmeye başlanan dava, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Yeniden açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Duruşma kimlik tespitinin ardından başladı.

Mahkeme heyeti sanıklara söz verdi. Mahkeme kısa bir ara veren heyet, sanık Gölcü'nün, kasten adam öldürme suçunu işlediği sabit olduğundan sanığın eylemine 5237 sayılı TCK nun 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezası ile hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık hakkında yasal koşullar oluşmadığından TCK’nin 29. Maddesinin uygulanmasına yer olmadığı için adli sicil kaydı olamayan geçmişi yargılama sürecinde davranışları tutanağa geçen olumsuz tavırlarının bulunmaması ve cezanın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alınarak sanığa verilen cezada TCK'nın 62/1. maddesi uyarınca indirim yapılarak 25 hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Öte yandan sanık Gölcü'ye verilen cezada başkaca kanuni veya takdiri artırım ve indirim yapılmasına yer olmadığına, sanığa verilen hapis cezasının süresine göre koşulları da oluşmadığında TCK'nın 50. ve 51. ve CMK'nın 231/5. maddesinde şartları oluşmadığından kanunun uygulanmasına yer olmadığına, hapis cezasının miktarına göre CMK'nın 109/3- maddesi uyarınca sanık hakkında yurt dışına çıkmama şeklinde uygulanan adli kontrol kararına devamına kararı verdi.