TJA: DAİŞ'ten korkmadık, sizden de korkmuyoruz

  • kadın
  • 14:37 22 Eylül 2020
  • |
img
ADANA - Adana'da  “Kendimizi savunuyoruz” kampanyasının startını veren TJA, “DAİŞ'ten korkmadık, sizden de korkmuyoruz" diyerek, tüm kadınları kampanyaya destek vermeye çağırdı.
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Adana’da “Kendimizi savunuyoruz” kampanyasının startını, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü binasında yaptıkları açıklamayla yaptı. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı açıklamada, “Em xwe diparêzin”, "Jinên ciwan li pêşeroja xwe xwedî derdikevin em diparêzin" ve "Jin jîyane, jiyanê nekûjin” yazılı pankartlar açıldı.
 
'TARİHİMİZ DİRENİŞ TARİHİDİR'
 
Yaptığı açıklamayla kampanyanın startını vren TJA aktivist Gülistan Özbey, kadınların uğradığı saldırılara karşı mücadeleleriyle elde ettikleri kazanımları bugünlere taşıdıklarını söyledi. Kürt kadınlarının saldırılara karşı öz savunmayla korunduklarını ifade eden Özbey, “Bu direniş karşısında onlarca hükümet geldi geçti; tarihe gömüldü. Devletin karakollarını işkencehanelere, tecavüz merkezlerine dönüştü. Kaçırma, faili belli cinayetler, köy yakma, zorla yerinden etme ve sürgün politikası aralıksız devam etti. Ancak direnişten vazgeçmedik. Korkmadık, daha çok alanlara akarak kendimizi savunduk. Tarihimiz direniş tarihidir" dedi.
 
‘TECRİDE KARŞI ÖZGÜRLÜK’
 
"Bilinçlendikçe örgütlendik, örgütlendikçe öz savunma direnişine ulaştık" diyen Özbey, “'Tecrit insanlığa karşı işlenen suçtur' diyerek, tecride karşı özgürlüğü, savaşa karşı onurlu barışı savunduk. Tüm katliamları ve baskıları aşarak bugüne geldiysek, bugün de kampanyasıyla, 'korkmuyoruz erkek egemen zihniyete, devlete AKP-MHP rejimine itaat etmiyoruz' diyerek, her türlü saldırıya karşı kendimizi savunuyoruz. Kürdistan ve Türkiye’de erkek egemen devlet, erkek egemen aile ve toplumda bin bir emek ve bedel ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı; çalan, gasp ve işgal eden, taciz, tecavüz ile ret ve inkar eden saldırılara karşı bedenimizi, yaşamımızı, emeğimizi, toprağımızı, suyumuzu, ana dilimizi, özgürlüğümüzü özcesi doğuştan doğamızla var olan tüm haklarımızı savunuyoruz" diye konuştu.
 
Özbey, “DAİŞ'ten korkmadık; sizden de korkmuyoruz. Sonuç olarak, direniş tarihimizden aldığımız güç ve deneyimle, başta genç Kürt kadınları ve Türkiyeli kadın yoldaşlarımızı kampanyamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye seslendi.