İBB eski Genel Sekreteri’ne 9 yıl hapis istemi

img

İSTANBUL – Başörtülü çalışanlara hakaret ettiği için istifa eden İBB Genel Sekreteri Yeşim Meltem Şişli hakkında 9 yıl ceza istemiyle iddianame hazırlandı.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İSMEK’te çalışan başörtülü kadınlara hakaret ettiği yönünde görüntülerin ortaya çıkması üzerine istifa eden İBB Genel Sekreteri Yeşim Meltem Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede Şişli'ye, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamaları yöneltildi. 
 
İstanbul 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılan olarak yer aldı. 19 müştekinin bulunduğu iddianamede Şişli'nin “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar'un da görevde olduğu gerekçesiyle dosyası ayrılarak İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni talep edildi.