HDP'liler: 23 Şubat'ta Ankara'dayız

img

İSTANBUL - HDP İstanbul İl Örgütü, 23 Şubat’ta Ankara’da yapılacak 4’üncü Büyük Kongre'ye çağrı amacıyla İstiklal Caddesi'nde bildiri dağıttı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 23 Şubat’ta Ankara'da gerçekleştirecekleri 4'üncü Olağan Genel Kongre öncesi il binası önünde gerçekleştirdiği açıklamayla halkı kongreye çağırdı. “Geleceğe yürüyoruz. 23 Şubat’ta Ankara'dayız” pankartının açıldığı açıklamaya İstanbul milletvekilleri Musa Piroğlu, Ahmet Şık, Ali Kenanoğlu ile birlikte Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da katıldı. 
 
İl Eşbaşkanı Elif Bulut, tüm Türkiye’nin Ankara’da buluşacağını belirterek, “İlçe ve il kongrelerimizi büyük bir coşku ile yaptık. Ankara’da da HDP'nin farklılığını, umut ve cesaret ile örgütlenmesinin sonucunu göstererek tüm halkımızla bulaşacağız” dedi. 
 
İstanbulluları kongreye çağıran Bulut, tüm ilçelerden otobüslerin kaldırılacağı bilgisini verdi. 
 
‘BARIŞ VE EŞİTLİK İSTİYORUZ’
 
Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de Kürtçe yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: “23 Şubat’ta Ankara’da yapılacak kongremizi kardeşlik için bir mücadele aracı olarak görüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar meydanlara, sokağa çıkmayın deseler de baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz barış ve eşitlik istiyoruz.”
 
Ahmet Şık ise “Her kongre yeni dönemin başlangıcıdır. Biz umudun ve cesaretin partisi olarak, iktidarı korkutan muhalif odak olarak Ankara’da olacağız” ifadelerini kullandı.
 
ÇAĞRI BİLDİRİSİ DAĞITILDI
 
Açıklama sonrası İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtmak isteyen partililere izin vermeyen polis, sadece milletvekillerinin caddeye çıkmasına müsaade etti. Polis eşliğinde caddede bildiri dağıtımı yapan milletvekilleri ve eşbaşkanlar, Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Musa Piroğlu, partisinin siyasi faaliyetlerinin polis tarafından engellendiğini söyleyerek, “Biz bu sesin kısılmasına izin vermeyeceğiz. Biz halkın sesini bu sokaklarda duyurmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Piroğlu’nun konuşması sırasında basının çekim yapmasını engelleyen polisler, açıklamaya izin vermedi.