Kırıkkale Üniversite Hastanesi’nde 20’den fazla hasta görme yetisini kaybetti

img

KIRIKKALE- Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği’nde tedavi gören 20’den fazla hastanın, tedavide kullanılan ilaç nedeniyle görme yetisini kaybettiği belirtildi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği’nde tedavi gören 20’nin üzerinde hastanın, kullanılan ilaç nedeniyle görme yetisini kaybettiği belirtildi. 

ALTERNATİF İLAÇ KÖR ETTİ

İddialara göre üniversite hastanesinde bir süredir tedavi gören 20’nin üzerinde hasta, düzenli olarak yaptırdıkları iğneyi 17 Ocak günü de yaptırdı ve aynı günün akşamında hastalar görme kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yetkililer, görme kaybı yaşayan hastaların 20’den fazla olduğunu belirterek durumun normal olduğunu söyleyip hastaları evlerine gönderdi. 2 gün sonra tekrar hastaneye çağrılan hastalara yeniden iğne yapıldı. Bu iğnelerden de sonuç alınamayınca hastalar Ankara’nın çeşitli hastanelerine başvuruda bulundu ve ameliyata alındı.

HASTANE: HEPSİ KÖR OLMADI  

Olayın ardından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan iddialara ilişkin yapılan açıklamada, SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) ilacın ilk tedavi seçeneği olarak yer aldığı belirtildi. Hastanede yanlış ilaç verilmesinin söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada hastane kendisini savundu. Hastane yönetiminin açıklamasında "Hastaların hepsinin kör olması söz konusu olamayacağı gibi işlem yapılan 9 hastanın durumu iyidir. Diğerlerine de ulaşılmış ve gerekli tedavileri başlatılmıştır. Her olasılık üniversite hastanemizce göz önünde bulundurularak araştırılmakta olup net sonuçlar elde edilene kadar şu an için ilaç uygulaması yapılmamaktadır" denilerek olay doğrulandı.