Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyım atandı

img

İSTANBUL - İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucusu olan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanarak yönetimine el konuldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucusu olan ve kurucuları arasında eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyım atanarak yönetimine el konuldu.

BİSAV’ın Karar’da yer alan habere göre, gün içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden üç kişilik geçici kayyım heyeti BİSAV’a giderek, kendilerinin kayyım olarak atandığını bildirdi.

Vakıf yönetiminin kayyım kararına itiraz etmesi bekleniyor.

‘TEHLİKELİ GİRİŞİM’

Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanmasının ardından BİSAV Mütevelli Heyeti vakfın kurucu başkanı Mustafa Özel yazılı açıklama yaptı.

Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“21.01.2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik bir heyet Bilim ve Sanat Vakfı yönetimini devralmıştır. Daha önce 19.12.2019 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi hami üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti. Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir. Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir. Vakıf kurumunu ve ruhunu oluşturan ve yaşatan, her yaş ve kuşaktan gönüllüler ve vakıf insanlardır. Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir.”

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DE DEVREDİLMİŞTİ

Daha önce de vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesi'nin yönetimine el konulmuştu. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), 19 Aralık 2019’da İstanbul Şehir Üniversitesi'nin geçici olarak Marmara Üniversitesi’ne devrini kararlaştırdı.