Kars Belediyesi Kültür ve Sanat kafeyi hizmete açtı

img
KARS- Kars Belediyesi tarafından Masal Parkı içerisinde çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı ‘Kültür ve Sanat Kafesi’nin açılışını yapıldı.  Kafede kitap söyleşileri, müzik dinletisi ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilecek. 
 
Kars Belediyesi, şehir merkezinde bulunan Masal Parkı içerisinde çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı Kültür ve Sanat Kafesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci’nin de aralarında olduğu çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Belediye şirketi tarafından işletilecek kafede; kitap söyleşileri, okur - yazar buluşmaları, müzik dinletisi, sanatsal faaliyetler ve toplantı gibi etkinlikler yapılacak. 
 
Açılış konuşmasını yapan HDP’li vekil Meral Danış Beştaş, HDP’nin Kars’a yakıştığını belirterek, belediye tarafından gerçekleştirilecek tüm çalışmalarda yanlarında olacaklarını ifade etti. 
 
‘ÇALIŞMALARIMIZI KÜLTÜR MERKEZLİ YÜRÜTMELİYİZ’
 
Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars’ın bir kültür şehri olduğunu söyleyerek, bütün çalışmaların kültür merkezli yürümesi gerektiğini belirtti. Kafenin Kars halkının ve sivil toplum örgütlerinin hizmetinde olacağını da sözlerine ekleyen Bilgen, “Biz özellikle gençlerimizin burasını sadece vakitlerini öldürdükleri bir yer olarak düşündük. Aynı zamanda gençlerimizin vakitlerini değerlendirmeleri açısından da kültür kafelerde, kitapla birlikte, gerçekten kitap dostu, kitapla buluşan kültürel etkinliklerin yapıldığı bir ortamda bulunmalarını şehrin geleceği açsından da önemsiyoruz. Parklarımızda, bahçelerimizde ve kafeteryalarımızda kitaplıklar kuracağız. Ve buralarda yapacağımız kültürel etkinliklerle aslında şehrin yeniden bir kültür kenti olmasını hep birlikte sağlayacağız. Burası belediyenin kendi şirketi tarafından işletilecek. Aynı zamanda halkımız ve sivil toplum örgütleri de buradan faydalanarak etkinlikler yapabilecekler. İsteyenler burada çeşitli toplantılar da düzenleyebilecek. Ama öncelikli olarak kitap kafe ve kültür kafe gibi etkinlikler yapılacak” dedi. 
 
Açılış sonrası kafe gezilerek, açılışa katılan davetlilere Kars’a dair hikayeler anlatıldı. Etkinlik, canlı müzik dinletisi ardından son buldu.