Savcı HDP Gençlik Meclisi’ni suç olarak gördü

img

ADANA - HDP Adana İl Gençlik Meclisi üyesi 7'si tutuklu 25 genç hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Gençlik Meclisi üyesi 7'si tutuklu 25 genç hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla iddianame hazırlandı. Adana 2'nci Ağır Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul etti. 
 
'SÖZDE MECLİS'
 
HDP Gençlik Meclisi’nin "Demokratik Gençlik Hareketi'nin (DGH) legal zırh/paravan olarak kullanıldığı" ibaresi kullanan savcı, itirafçıların ifadelerini esas aldı. Savcının, dosyada somut bir delil olmamasına rağmen "Molotof/araç kundaklama eylemleri yapılabilecekleri şeklinde bilgilerin elde edilmesi" değerlendirmesi yaparak, HDP İl Gençlik Meclisi'ni "sözde" olarak nitelendirdi.
 
'AJANSLAR HEDEF GÖSTERİLDİ'
 
Adana ve Türkiye genelinde Mezopotamya Ajansı (MA), Nuçe Ciwan ve ANF'nin; HDP Gençlik Meclisi’ne geçtiği haberler suç delili olarak iddianamede yer aldı. Gençlerin, açlık grevlerine dair yaptıkları demokratik eylem ve etkinlikler ile haber ajanslarına verdikleri demeçler de suç unsuru olarak iddianamede yer aldı. 
 
Davanın ilk duruşması Adana 2'nci Ağır Mahkemesi'nde 30 Ocak 2020’de görülecek.
 
MA / Hamdullah Kesen