İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı

img

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesine ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Sen otur işine bak” sözlerine İmamoğlu cevap verdi. İmamoğlu, "Ben burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim" şeklinde yanıt verdi.   

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul ile ilgili kendisine yönelik "Sen otur işine bak" sözlerine yanıt verdi. Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Ben burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim. ‘Sen otur işine bak' cümlesinin bir başka açılımı en iyisini ben bilirim demektir bunun karşılığı. Bence en iyisini 16 milyon bilir" diye konuştu. 
 
‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok uzun zaman önce belediye başkanı yaptığını onun belediye başkanlığından bu yana belediye kanununda “Belediye başkanı belediye teşkilatının, beldenin ve belediyenin haklarını, menfaatlerine korur’ diye izahat bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, “Dolayısıyla oturarak iş yapan hangi belediye başkanlarıyla çalıştı onu bilmiyorum. Öyle bir geleneği mi oluştu, onu da bilmiyorum İstanbul’la ilgili ama ben burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim. Ben toplumun menfaatlerini ve haklarını korumak için belediye başkanı seçildim. Ben bu anlamda süreci sonuna kadar takip edeceğim. Toplumun menfaati için çalışacağım. Ve bu süreçle ilgili 16 milyon insanın en son noktasına kadar bilgileri elde etmesini sağlayacağım” diye konuştu. 
 
‘TOPLUM YARARINA OLMAYAN HİÇ BİR PROJEYE EVET DEMEYİZ’
 
Kanal İstanbul gibi önemli konuları yüksek sesle toplumun önünde dile getireceklerini ifade eden İmamoğlu, "Toplumun kararını, toplumun menfaatini yine toplumla ortak akılla vereceğiz. Bütün bunları yapmamızın sebebi aslında yaşadığımız seçimin bize verdiği en değerli kısmı susmamak, konuşmak. Herkes konuşacak. Ben de onların temsilcisi olarak her zaman konuşacağım. Buna alışmak istemeyen kim varsa bu sürece alışsa iyi olur. Daha fazla sesimiz çıkacak. Biz, birileri sükse yapsın diye İstanbul halkına ihanet edecek, yarın pişman olacakları hiçbir projeye, 'evet' demeyeceğiz" diye belirtti.