Açlık grevindeki Bahar Kurt: Grup Yorum üyeleri zorla müdahaleyle karşı karşıya

img

ANKARA - Açlık grevinin 185’inci gününde olan Grup Yorum üyesi Bahar Kurt, cezaevinde açlık grevinin 212’nci gününde olan Grup Yorum üyelerinin zorla müdahale tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

 
Süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 185’inci gününde olan Grup Yorum üyesi Bahar Kurt, yayınladığı bir videoyla cezaevinde süresiz açlık grevi eylemini devam ettiren Grup Yorum üyelerine dikkat çekti.
 
Açlık grevinin 162’nci gününde bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Kurt, 39 kiloya düştüğünü belirtti. Grup Yorum üyelerinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 212’nci gününde olduğunu belirten Kurt, kendisinin ve açlık grevindeki arkadaşlarının sağlık durumların kritik aşamada olduğunu söyledi.
 
‘ZORLA MÜDAHALE TEHDİDİNE SES ÇIKARIN’
 
Kurt, paylaştığı videoda şunları dile getirdi: “Silivri Hapishanesi’nde tutsak olan açlık grevindeki Grup Yorum elemanları Ali Aracı, İbrahim Gökçek ve Barış Yüksel kendi iradeleri dışında zorla müdahale için hastaneye götürülmek isteniyor. Zorla müdahale cinayettir. Çözüm zorla müdahale değil, haklı ve meşru taleplerimizin kabul edilmesidir. Üç halk sanatçısının sakatlığıyla veya ölümü ile sonuçlanabilecek zorla müdahale tehdidine sessiz kalmayın. Arkadaşlarımızın sakat bırakılmasına izin vermeyelim. Bu durumu gündeme getirip, yapılması gerekenin Grup Yorum’un taleplerinin karşılanması.”