23 AĞUSTOS 2019 GÜNDEMİ

* KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Ziya Ataman’ın 24 Eylül’de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yapan gazeteci örgütleri ve gazeteciler, hastalığı gittikçe ilerleyen meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.   

* Milas ilçesinde pamuk yetiştiriciliği yapan Yılmaz Uyanık, fiyatı artan mazot, gübre, su ve ilaç girdilerinden kaynaklı, tarlayı ekemez duruma geldiğini dile getirdi. 
 
* Kürt Araştırmaları Derneği’nin 2019 Sonbahar dönemi kurs kayıtları başladı. Dernek, Kürtçe'nin Kurmanci, Sorani ve Kirmançki lehçelerinde eğitim verecek. 
 
* Metris R Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan, Serdal Yıldırım ve Ergin Aktaş’ın sağlık durumları gittikçe kötüleşiyor. Geçen hafta tutuklularla görüşen Avukat Gülizar Tuncer, müvekkillerinin tedavisinin yapılmadığını belirterek, ölüme terk edildiklerini söyledi. 
 
* Polisin “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla 13 yılda 395 kişinin öldürüldüğünü kaydeden Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, “Çocuklarımızı neden öldürdünüz?” diyerek, “adalet” arayışlarını iktidar partisi önünde sürdüreceklerini söyledi. 
 
* İHD Adana Şube Başkanı Avukat İlhan Öngör, Yargı Reformu ve Strateji Belgesi'nin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Bu paket pansuman bir paket olmanın ötesine geçmemiştir" dedi.
 
* Eğil'de yaşayan son kalaycı ustası Şükrü Çoktan, bu mesleği kimsenin öğrenmek istemediğini belirterek, "Ben öldükten sonra bu meslek de ölecek" dedi. 
 
* TÜİK, temmuz ayı inşaat maliyet endeksi ile 2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını duyuracak. (10:00)
 
* HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeniden tutuklanması kararına dair avukatları, Diyarbakır Barosu Adli Yardım Hizmet Binası'ndan basın toplantısı düzenleyecek. (10.30) 
 
* CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11:00)
 
* İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara tepki olarak başlayan Demokrasi Nöbeti, 36'ncı gününde devam edecek. (11.00-13.00)