Çalışanları işten atan kayyuma tepki

img
DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından 50’ye yakın üyelerinin açığa alınmasına tepki gösteren Tüm Bel Sen Şube Başkanı Yasemin Oyan, “Derhal bu hatalı işlemden, hukuksuzluktan geri dönün. Açığa alınan arkadaşlarımızın haklarını iade edin. Halkın seçimle sonuçlanan siyasal tercihlerine saygı gösterin" dedi.
 
Tüm Bel Sen Diyarbakır Şubesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından 50’ye yakın üyelerinin işten çıkarılmasına yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi. 
 
Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada, “Kayyum atayarak, ihraç ederek, açığa alarak bizi susturamazsınız” pankartı açıldı. 
 
Tüm Bel Sen Şube Yöneticisi Baki Önder, üyelerinin açığa alınmasına tepki gösterdi. Önder, “Zulüm ve baskı üzerinden bu ülkeyi bir kaos sürecine götürmek isteyen ve bunu sıradanlaştırmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor; kayyum atasanız da KHK’larla ihraç etseniz de açığa alsanız da biz demokratik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
‘TEHDİTLERE RAĞMEN HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKTI’
 
Tüm Bel Sen Şube Eşbaşkanı Yasemin Noyan da, kayyumların belediyenin olanaklarını kullanarak makam odalarında kendilerine küçük saraylar yaptığını belirterek, belediyelerin rant için AKP’lilere peşkeş çekildiğini söyledi. 
 
Belediye olanaklarının gasp edildiğini ifade eden Noyan, “Seçilmiş belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri görevlerinden alınmakla kalmayıp, gözaltı ve tutuklamalar yaşadılar. İşte bu koşullarda merkezi iktidarın, yerellerde kayyımların bütün olanaklarına, baskı ve tehditlerle rağmen halk iradesine sahip çıkarak, kayyımları oturdukları yerlerden atarak kendi temsilcilerini göreve getirmişti” diye belirti. 
 
‘HUKUK BİR KEZ DAHA ASKIYA ALINDI’
 
OHAL uygulamalarının devam ettiğini dile getiren Noyan, “OHAL kapsamında birçok arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden ihraç edilmiş, dönemin kayyımları tarafından da birçok arkadaşımızın görevleri askıya alınmış, sözleşmeleri yenilenmemiş ve taşeron işçiler işten çıkarılmıştı. OHAL’in hukuksuz uygulamaları, OHAL kalkmış olmasına rağmen hız kesmeden bugün de devam etmektedir. Demokrasi, hukuk bir kez daha askıya alınmış, yerle bir edilmiştir” dedi.
 
‘BU HUKUKSULUKTAN GERİ DÖNÜN’
 
Kayyum atanması ardından 50’ye yakın üyelerinin açığa alındığı ve 4 üyelerinin gözaltına alındığını aktaran Noyan, “Derhal bu hatalı işlemden, hukuksuzluktan geri dönün. Açığa alınan arkadaşlarımızın haklarını iade edin. Halkın seçimle sonuçlanan siyasal tercihlerine saygı gösterin. Seçilmiş belediye eş başkanlarını görevlerine iade edin. Hiçbir yurttaşımız bu hukuksuzluğu hak etmiyor, kabul etmeyecektir” diye belirti.