Valilik sert polis şiddetini kabul etti!

img

VAN - Van Valiliği, kentteki kayyum protestoları sırasında sert polis müdahalesi ile gözaltına alınan ve psikolojik rahatsızlığı (şizofren) bulunan Fırat Koç ile ilgili yaptığı açıklamada zor kullanıldığı kabul etti.

Van'da bugün kayyum protestolarına dönük müdahale sırasında psikolojik rahatsızlığı (şizofren) bulunan Fırat Koç isimli bir gencin maruz kaldığı polis şiddetine yönelik tepkiler üzerine Van Valiliği’nden açıklama geldi.

Valilik, yaptığı yazılı açıklama uygulanan polis şiddetini kabul etti.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan Başkan Vekilliği görevlendirilmesini protesto etmek için toplanan ve kanunsuz eylem yapan gruplar için görevlendirilmiş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli personele, bekleme yaptıkları Van il merkezi Yüzbaşıoğlu Sokak’ta bir şahıs tarafından demir tabure ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu bir polis memurumuz yüzünden, boynundan ve kolundan yaralanmıştır. Saldırıda bulunan şahıs kovalamaca sonucu zor kullanılarak yakalanmıştır” denildi.

Valilik açıklamasında Koç’un 2013 yılında örgütün kırsal alanına katılım yaptığı, 2014 yılında Diyarbakır ilinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve çok sayıda suç kaydının bulunmasının yanı sıra psikolojik rahatsızlığının (şizofren) bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Valilik, uygulanan polis şiddeti ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.