'Savaşa Hayır' ifadesi Emniyeti rahatsız etti!

img

DİYARBAKIR – HDP’nin ‘Savaşa Hayır, Onurlu Barış ve Demokratik Müzakere Hemen Şimdi’ sloganıyla 5 bölgede düzenlemeyi planladığı mitinglerin ilki için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran partililerden, “Ülkemizde savaş yok” denilerek sloganın değiştirilmesi istendi.

HDP Parti Meclisi, “barışı toplumsallaştırmak” amacıyla 5 kentte miting düzenleme kararı aldı. Diyarbakır, İstanbul, Van, Mersin ve İzmir’de yapılması planlanan mitingler için ‘Savaşa Hayır, Onurlu Barış ve Demokratik Müzakere Hemen Şimdi’ sloganı belirlendi.

Mitinglerden ilkinin 22 Temmuz’da, Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılmasının kararlaştırılması üzerine partililer bugün gerekli yasal izinleri almak üzere Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak Emniyet yetkilileri, miting sloganında yer alan “savaş” ifadesinden rahatsız oldu.

“Ülkemizde savaş yok, terörle mücadele var” diyen Emniyet yetkilileri, sloganın değiştirilmesini, aksin halde mitinge izin verilmeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine durum değerlendirmesi yapan partililer, miting sloganını “Onurlu barış için demokratik çözüm” olarak değiştirdi.