HDP'li Dağ: Gençler onların saltanatını yıkacaktır

img

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, kentte dün partilerinin Gençlik Meclisi üyelerine yönelik gelişen polis müdahalesine “Gençler onların saltanatını yıkacaktır. Bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğiz” sözleriyle tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nce başlatılan “Bağımlı Olma, Özgür Ol” kampanyası kapsamında dün Diyarbakır Sümerpark’ta yapılmak istenen şölenin Valilik kararıyla yasaklaması ve buna tepki olarak yapılan yürüyüşe yönelik gelişen polis müdahalesi partinin Diyarbakır İl Örgütü binası önünde protesto edildi.

Yapılan açıklamaya HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Saliha Aydeniz ve Remziye Tosun ile birlikte partili yöneticiler katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Dersim Dağ, gerçekleştirilmek istenen şölenin Valilik tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.

DAİŞ’in bombalı saldırı düzenlediği dönemlerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız’ açıklamasını hatırlatan Dağ, “Diyarbakır Valiliği söz konusu HDP ve Gençlik Meclisi olunca, hiçbir gerekçe göstermeden bütün etkinlikleri, şölenleri, gençlerin asimilasyona karşı yürüttüğü bütün çalışmaları engelleyebiliyor” dedi. Dağ, “Bu şehir bizimdir” diyerek, bu yasakları kabul etmeyeceklerini söyledi.

‘YASAKLAR HDP’Lİ GENÇLERİ YILDIRMAYACAKTIR’

Şölene yönelik engellemeye tepki olarak yapılan yürüyüşe dönük polis müdahalesini de eleştiren Dağ, “Gençlere bir saldırı gerçekleştirdiler. Arkadaşlarımız darp edilerek, gözaltına alınmak istendi. Bir kez daha bu saldırıları kınıyoruz. Bu yasaklar HDP’li gençleri yıldıramayacaktır. Örgütlülüğümüz üzerinde herhangi bir etki yaratmayacaktır. HDP Gençlik Meclisleri, bu faşist zihniyete karşı, asimilasyon ve yozlaştırmaya karşı mücadelesini yürüterek, en güçlü şekilde cevap verecektir” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLER ONLARIN SALTANATINI YIKACAKTIR’

AKP’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kaybetmesi ardından HDP ve Gençlik Meclislerine yönelik baskılarının arttırdığını söyleyen Dağ, “Gençler onların saltanatını yıkacaktır. Bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.