AKP'li Belediye Başkanı partili eski yönetimi suçladı

img
BİNGÖL - Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 yıl önce evleri yıkılan Kültür Mahallesi sakinlerinin tepkileri üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, önceki partili yönetimi suçlayıp, “Belediye olarak bu yükün altından kalkacak güce sahip değiliz” itirafında bulundu. 
 
Bingöl’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında üç yıl önce evleri yıkılan Kültür Mahallesi sakinleri, geçen yıl Ekim ayında yapılan temel atma törenine rağmen evlerinin inşaatına hala başlanması üzerine dün bir araya geldikleri AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da içlerinde olduğu AKP’li heyeti protesto etmişti. Toplantıda evleri yıkılıp yapılmayan hak sahiplerine bir bedel ödenmesi önerisinde bulunuldu. Ancak hak sahipleri bu teklifi kabul etmeyip tepki göstermiş, bunun üzerine eski Bakan Cevdet Yılmaz ve AKP’li vekil Feyzi Berdibek de toplantı alanından ayrılmıştı. 
 
Yaşanan bu gerginliğin arıdından toplantıda yer alan AKP’li isimlerden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, konuya ilişkin açıklama yaptı.
 
‘BELEDİYE TEK BAŞINA YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ’
 
Önceki yönetim tarafından ihale ve yer teslimi işlemleri tamamlanan başlanan kentsel dönüşüm projesinin ağır bir yük olduğunu söyleyen Arıkan, “Göreve başlar başlamaz en büyük önceliğimiz olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ni boylu boyuna inceledik ve çok vahim bir tabloyla karşılaştık. Bütçe planlaması yapılmamış, yüzde 10’luk kaynak bile ayrılmadan ihale süreçleri tamamlanmış ve temel atılmış. Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum, Bingöl Belediyesi tek başına bu yükün altından kalkacak güce sahip değildir. Bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gerekli desteği almak için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanı Arıkan, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da aktardı. Arıkan, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Milletvekilimiz Feyzi Berdibek ile birlikte geçtiğimiz Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüştük. Projenin detaylarını ve mevcut durumunu anlattık. Toplantıda birden fazla alternatif elde ettik. Hak sahiplerine ödeme yapılmasından, bakanlık-belediye işbirliğine, TOKİ alternatifinden kat karşılığı yapılması gibi birçok alternatif geliştirdik. Bunların yanı sıra farklı fikirleri de değerlendirdik. Tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde hak sahipleriyle paylaşacağız ve onlarla istişare edip, projemizi hayata geçireceğiz” iddiasında bulundu.
 
Arıkan, hak sahiplerinin verilmeyen kiralarının ise önümüzdeki hafta içerisinde ödeneceğini de vaat etti.