Karayazı'daki gözaltılara tepki

img
ERZURUM – HDP’li Karayazı Belediyesi Eşbaşkanı Burhanettin Şahin ve Belediye Meclis üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren partililer, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasıyla  hukuksuzluğun sona erdirilmesini istedi.
 
Erzurum’un HDP’li Karayazı İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Burhanettin Şahin ve Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 10 isim hala gözaltında. Sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar Erzurum TEM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları bilinmeyen Belediye Eşbaşkanı Şahin ve diğer isimler hakkında 4 gün gözaltı süresi kararı verildi.
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve Muş Milletvekili Mensur Işık’ın da aralarında bulunduğu parti heyeti, Karayazı Belediyesi önünde yaptıkları açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. 
 
'GÖZALTILAR HUKUKA AYKIRI'
 
Burada konuşan Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, yapılan gözaltıların hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Aydemir, “Biz biliyoruz ki gerek 31 Mart öncesinde gerekse de 31 Mart sonrası yaşananlar özellikle kayyum zihniyetinin HDP belediyelerini çalıştırmama mantığıdır. Bugün Karayazı'da yaşananlar da bunun bir benzeridir. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiş 11 arkadaşımızın üyeliklerine sudan sebeplerle son verilmiştir. Belediyede sahip olduğumuz yeterli çoğunluk bu yöntemle düşürülmüştür. Diyadin ilçesinde yaşananlar da bunun bir benzeridir” ifadelerini kullandı.
 
Karayazı Belediyesi Eşbaşkanlarının ilçesine yaptığı hizmetlerin iktidar tarafından sindirilememesi dolayısıyla bu gözaltıların yaşandığını söyleyen Aydemir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seferinde 'Bizim sandıkta çıkan sonuca saygımız var' diyor ama Karayazı'da bugün yaşananlar hukuksuzluktur. Biz bir kez daha buradan haykırıyor ve diyoruz ki; bu tür politikalar HDP belediyelerini hizmetlerinden geri çekemeyecektir ve sindiremeyecektir. Karayazı Belediye Eşbaşkanı ve belediye meclis üyelerimiz derhal serbest bırakılsın" dedi.
 
'DERHAL SERBEST BIRAKIN'
 
Hukuksuz olduğunu söylediği gözaltılara tepki gösteren Muş Milletvekili Mensur Işık da, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması için hükümete çağrıda bulundu.