Adana'da 3 kişiye bin 100'er yıl hapis cezası

img
 
ADANA - Adana Valiliği otoparkında yaşanan patlamaya ilişkin açılan davanın karar duruşmasında 3 kişiye bin 100'er yıl hapis cezası verildi. 
 
Adana'da, 24 Kasım 2016'da valilik otoparkına park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin ölümü, 33 kişinin yaralanmasıyla ilgili Adana 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 10'u tutuklu 26 kişinin karar duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti.  İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek, sanıklar M.K, A.S, E.E. ve G.E'nin delil yetersizliğinden beraatına karar verilmesi, diğer sanıkların üzerlerine atılı suçlar yönünden cezalandırılması yönündeki görüşünü yineledi.
 
Mahkeme heyeti, Eyüp Çelik, Mehmet Emin Vural ve İhsan Taşdelen'in "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kasten adam öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle toplam bin 100'er yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca, Hasan Vural, İbrahim Ortaç, Selahattin Ortaç, Zahir Yeşilgöz, Medya Ortaç, Mehmet Çelik, Vedat Bağış, Mulkiye Tekin, Bedriye Tan, Murat Tan, Sultan Tan, Gurbet Vural, Adnan Çoban, Dindar Kaplan, Nuri Bağış, Zeynep Turan, Hasan Bağış ve Veysi Tan ise 5 yıl ile 28 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. 
 
Mahkeme heyeti, M.K, A.S, G.E. ve E.E'nin delil yetersizliğinden beraatına, sanık Çiçek Karabulut'un ise ölümü nedeniyle davasının düşürülmesine karar vererek, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti.