Kozağaçlı verilen ceza için istinafa itirazda bulundu

img
İSTANBUL - ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, kendisine verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasına, bugüne kadar yargılandığı dava ile ilgili dosyaya bakılmasına izin verilmediğini belirterek itiraz etti. 
 
Hakkında 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve Silivri Cezaevinde bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, bugüne kadar yargılandığı dava ile ilgili dosyaya bakılmasına izin verilmediğini belirterek karara itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na başvuran Kozağaçlı, verdiği dilekçede "Böyle bir sözde yargısal hükmün ortadan kaldırılması için sayısız gerekçenin dayanaklarıyla birlikte orada olduğunu biliyorum. Bana dosyaya baktırmadığınıza göre sizlerin onları benim için de bulmanızı umuyorum" dedi.
 
Yargılandığı süre boyunca hapishanede 12 metrekarelik bir hücrede tutulduğunu belirten Kozağaçlı, “Dava dosyası kağıda basılmış olarak bana hiç verilmedi. Zaten 30 bin sayfayı bulan büyüklüğü nedeniyle, verilseydi de fiziksel açıdan hücreye sığma ihtimali yoktu” dedi.