Kültür faaliyeti yürütenlere yönelik polis tacizi protesto edildi

img
ADANA - Serüven Kültür Evi, üyelerinin ve kursiyerlerinin polislerce taciz edilmesini protesto ederek tüm baskılara rağmen kültür faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. 
 
Serüven Kültür Evi, üyelerinin ve kursiyerlerinin polislerce aranarak, taciz edilmesini protesto etti.  Binalarında yapılan açıklamada konuşan Serüven Kültür Evi üyesi Özlem Avcı, üniversite öğrencileri olarak yıllardır kültürel faaliyet yürüttüklerini ve alternatif sanat için mücadele ettiklerini söyledi.
 
Onlarca atölyede kursiyerlerine alternatif sanat anlayışıyla bir araya geldiklerini kaydeden Avcı, üyelerin ve kursiyerlerin polislerce aranarak tacize edildiğini aktardı. Avcı, "Bugün sanata, sanatçıya düşman olanlar kendilerini her yerde göstermektedirler. Kadınları sahneden indirmeye çalışanlar, sansürü yasal hale getirenler, sanatı ve sanatçıyı her alanda baskılamaya çalışanlar tarih boyunca başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.
 
Avcı kendilerini illegalize etmeye çalışanlara şu soruları yönetti:
 
“* Ardı arkası kesilmeyen bu arama ve tacizlerle, tamamı yasal faaliyet olan kurum faaliyetimiz hangi gerekçeyle terör faaliyeti ile ilişkilendirilmektedir?
 
* Özel hayatın gizliliğini korumakla bizzat görevli olan emniyet güçleri yasaları çiğneyerek üye ve dostlarımızın telefon numaralarını nereden ve nasıl bulmaktadır? Bu açıkça suç değil midir? Yalnızca öze hayatın gizliliği de değil mesele. Bu aynı zamanda yasalarda açıkça belirtilen 'görevi kötüye kullanma' suçu kapsamına da girmektedir.
 
* Merak ediyoruz. Açık ve yasal bir şekilde gerçekleştirdiğimiz atölye ve etkinliklerin terör faaliyetiyle ne gibi ilgisi bulunmaktadır? Terörün ne olduğu yasalarda açıkça tanımlanmıştır.
 
* Serüven üye ve gönüllülerinin hiçbir dayanak ve kanıt olmadan bu şekilde illegalize edilmeye çalışılması açıkça 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik' suçu değil midir?"
 
Avcı, tüm baskılara rağmen kültür faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.