Karşıyaka'da Kürt ve Alevilerin kapıları işaretlendi

img
İZMİR – Karşıyaka ilçesinin Yamanlar Mahallesi'nde Kürt ve Alevilerin yaşadığı 6 evin kapısına çarpı işareti yapıldı.  
 
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde Kürt ve Alevilerin yaşadığı 6 evin duvarlarına ve kapılarına işaretlendi. Yaşananlar üzerine mahalleliler, polisi aradı. Polisin gelip sadece tutanak tutarak çarpı işaretlerinin üzerlerini boyaması yurttaşların tepkisine neden oldu. 
 
Olayın yaşandığı mahalleye giden  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Murat Çepni, yurttaşları ziyaret etti. 
 
‘BURADAYIZ KORKMUYORUZ’
 
HDP eski ilçe yöneticisi olan Hüseyin Akgül mahallede Maraşlı ve Alevi yurttaşların yaşadığını belirterek “Bu hedef göstermektir. Biz bir toplumuz ve bunu görmek kabul etmek istemiyorlar. Bu ülkenin Alevileri bunu yıllarca yaşadı. Bizi korkutmaya çalışıyorlar. 10 gün önce AKP'li bir grubun mahallede broşür dağıtarak oy istemeye geldi. 'Bizim AKP’ye verecek oyumuz yok' dedik. Bu bizim en doğal talebimizdir. Orada buna tepki göstermiştik ve sonrasında da bu olay oldu. Oysa bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Biz buradayız ve korkmuyoruz” dedi.
 
‘GEREKEN NE VARSA YAPILSIN’
 
HDP Milletvekili Murat Çepni ise olayın faillerinin biran önce bulunması gerektiğini kaydetti. Çepni, sözlerine şöyle devam etti: “Biran önce yapılması gereken ne varsa yapılsın. Eğer yapmazlarsa bu konuyu geçiştirirlerse kendileri de bu provokasyonun parçası olacaktır.”