14 kişi tutuklandı

img
HABER MERKEZİ – Sakarya, Bursa, Kocaeli, Muş ve Bitlis kentlerinde gözaltında alınan 14 kişi tutuklandı. Mersin'de HDP PM Üyesi serbest bırakıldı. 
 
Kocaeli’nde 18 Mart tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi emniyet ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. Tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. HDP'lilerin telefonlarında seçim mitingine giderken otobüste şarkı söylerkenki videoları ve sosyal medya paylaşımları tutuklamaya gerekçe gösterildi. 
 
Tutuklananların isimleri şöyle; "HDP Derince İlçe Eşbaşkanı Çetin Macak, HDP Derince İlçe Yöneticisi Burhan Yorgun, HDP üyleri Ahmet Akboğa ve Said Demirkaya."
 
SAKARYA'DA 
 
Sakarya’da 20 Mart’a gözaltına alınan Cafer Aydın, Hülya Arabacı, Seyfettin Çetin ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi de emniyet ifade işlemleri bittikten sonra savcılığa sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cafer Aydın, Hülya Arabacı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. 
 
Seyfettin Çetin ise tutuklanarak Ferizli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 
BURSA
 
Bursa'da da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilirken, 16 kişinin gözaltı süresi ise uzatıldı. 12 kişiden yerel sanatçılar İzzet Gül ile Denge Îzo tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mazlum Canlı, Suat Akbal, Tugay Ketmen, Yunus Yavuz, Mensure Dumlayıcı, Yunus Akyol, Doğan Teber, Cemal Bozkurt, Ümit Karakaya ve İzzet Işık ise serbest bırakıldı. 
 
MERSİN
 
Mersin'de 19 Mart'ta seçim çalışmaları sırasında gözaltına alınan Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Meclis (PM) Üyesi İlker Murat Aydın, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Aydın, adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aydın, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
MUŞ
 
Muş'ta farklı ilçelerde geçtiğimiz günlerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 3 kişi emniyet ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. Tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edilen 3 kişi, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle tutuklandı.
 
Tutuklananların isimleri şöyle; "HDP Bulanık eski ilçe Eşbaşkan Cevdet Yaşar, HDP Malazgirt eski ilçe Eşbaşkanı ve HDP Malazgirt Belediyesi meclis üyesi adayı İhsan Keklik, ve soyadı öğrenilmeyen Atilla adlı bir kişi."
 
BİTLİS   
 
Geçtiğimiz çarşamba günü Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde gözaltına alınan HDP Bitlis İl Yöneticisi Maruf Kartal ile birlikte, Yüksel Ozan,  Enver Yavuz adlı kişiler “Örgüt üyeliği” yaptıkları gerekçesi ile tutuklandı. Ahlat’ın Ovakışla Beldesi’nde de gözaltına alınan Muhammet Mehdi Turan ise "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı.
 
Aynı operasyonda gözaltına alınan HDP eski İlçe Başkanı Suat Altun, Mehmet Salih Türk ve Cemal Türk,  Fesih Gürbüz ve Mehmet Şerif Aslan ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.