Ahmet Atakan doğum gününde anıldı

img
HATAY - Halkevleri, Ahmet Atakan'ın doğum günü vesilesiyle anma etkinliği düzenledi. 
 
Halkevleri Hatay Şubesi, Gezi eylemleri döneminde polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın doğum günü vesilesiyle anma etkinliği düzenledi.
 
Şube binasında yapılan etkinliğe Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte slayt gösterisi yapıldı. Etkinlikte ilk sözü alan Halkevleri Şube Başkanı Eylem Mansuroğlu, Atakan'ın mücadele dolu bir genç olduğunu dile getirdi. Gezi eylemlerinde hep en başta olduğunu ifade eden Mansuroğlu, onun mücadelesini büyütme sözü vererek, Atakan'ın mezarı başında yapılacak anma etkinliğine katılım çağrısı yaptı. 
 
'ADALET ARAYIŞIM DEVAM EDECEK' 
 
Ardından söz alan Atakan'ın annesi Emsal Atakan, 5 yıldır oğlunun dosyasının açılmadığını ve davanın açılmasına dair tek bir girişimin olmadığını hatırlattı. Adalet arayışının devam ettiğini vurgulayan anne Atakan, herkesi davayı sahiplenmeye çağırdı. 
 
'MÜCADELELERİNİ BÜYÜTECEĞİZ' 
 
Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay ise, Atakan ve Gezi’de yaşamını yitirenlerin mücadelesini sürdürdüklerini, eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselteceklerini belirtti. 
 
Anma müzik dinletisiyle son buldu.