Cezevinin önünden geçen Barış Caddesi bariyerlerle trafiğe kapatıldı

img
DİYARBAKIR - Tecride karşı 73 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in tutuklu olduğu Diyarbakır E  Tipi Cezaevi önünden geçen Barış Caddesi, konulan bariyerlerle trafiğe kapatıldı. 
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı sürdürülen açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda düzenlediği miting sonrası 73 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in tutuklu olduğu Diyarbakır E  Tipi Cezaevi önündeki polisiye önlemler arttırıldı. 
 
Mitingin sona ermesiyle birlikte alandan ayrılan kitlenin bir bölümü "Bijî berxwedana Zindana", “Bijî Serok Apo” ve "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları ile Ofis semtinden doğru Bağlar’a doğru yürüyüşe geçti. 
Polisin atılan sloganlar nedeniyle müdahale edileceği anonslarına rağmen, sloganlarla yürüyüşlerine devam eden grup, Bağlar’a vardıktan sonra dağıldı.
 
BARIŞ CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI
 
Burada yer alan ve tecride karşı 73 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in tutuklu olduğu Diyarbakır E  Tipi Cezaevi önündeki polisiye önlemlerin ise arttırıldığı görüldü. Cezaevinin önünden geçen Barış Caddesi, yerleştirilen bariyerle ve iki TOMA aracı ile trafiğe kapatıldı.