Serbest bırakılan 14 kişi açlık grevindekileri ziyaret etti

img

VAN - Van’da tecride karşı açlık grevine girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Barış Anneleri ve TJA aktivisti 14 kişi serbest bırakılır bırakılmaz grevdekileri ziyaret etti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK)  Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemi 35'inci gününde sürüyor. Güven'e destek amaçlı Van'daki açlık grevini devralan yeni grubun eylemini sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişi ziyaret etti.

Gün boyu söylenen direniş şarkıları eşliğinde çekilen halayların ve ziyaretin eksik olmadığı greve akşam saatlerinde açlık grevine girdikleri için HDP il binasına yapılan baskınla gözaltına alınan ve emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılan 14 kişi hastanedeki kontrolün ardından soluğu eylemdekileri ziyaret etmekle aldı. Serbest bırakılan Barış Anneleri ve TJA aktivisti 14 kişi HDP il binasına çekilen zılgıtlar ve atılan 'Jin jiyan azadi' sloganlarıyla karşılandı.  Açlık grevindekileri selamlayan ve kucaklaşan 14 kişi adına Barış Annesi Zekiye Kaya kısa bir konuşma yaptı. Kaya, " Leyla'nın sesi bizim sesimizdir. Arkadaşlarımızın eylemini kutluyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açlık grevi eylemi yapılan ziyaretlerle sürüyor.