HDP'li Güzel: CPT'yi görevini yapmaya çağırıyoruz

img

URFA - PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla açlık grevine başlayan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e destek grevine başlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel CPT'ye çağrı yaparak, "CPT'yi görevini yapmaya çağırıyoruz. CPT İmralı Cezaevi'ne gidip bu şartları görmesi gerekiyordu. Ancak görevini yapmamaktadır" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması amacıyla açlık grevine başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'le dayanışmak için 5 kentte 2 günlük başlatılan açlık grevi sona erdi.

Milletvekili Ayşe Sürücü, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, DBP İl Eşbaşkanı Bekir Karageçili, HDP Haliliye İlçe Eşbaşkanı Mahmut Memitanlı, MEYADER Temsilcisi ve Urfa Barış Annesi Hedlê Oğur ve Barış Anneleri Hazal Çam ile Selvi Üstünç’ün katıldığı eylemin sona ermesinin ardından yapılan basın açıklamasına çok sayıda yurttaş katıldı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, "Hakkari Milletvekili Leyla Güven cezaevi şartlarında açlık grevinin 12'inci gününe girdi. Güven'in açlık grevindeki amacı Öcalan üzerindeki tecritin kırılmasıydı. Arkadaşımızın talebi haklı bir taleptir. Bizde Güven'e destek amaçlı grev başlattık. Bu gün açlık grevinin ikinci günü. Tecrit aslında Sayın Abdullah Öcalan şahsında halklara uygulanan bir tecrittir. Tekçi zihniyetin demokratik ulus çabalarına karşı uygulanan bir tecrittir" ifadesini kullandı.

İşkence Önleme Komitesi'ne (CPT) de çağrıda bulunan Güzel, "CPT'yi görevini yapmaya çağırıyoruz.  CPT İmralı Cezaevi'ne gidip bu şartları görmesi gerekiyordu. Ancak görevini yapmamaktadır. Bu suça ortak olmaması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu halk savaşı değil çatışmayı değil barışı talep etmekte. Barış için yapılması gereken ilk adım tecritin kırılmasıdır. Leyla arkadaşımız yaptığı bu eylemle barış çabasına köprü olmak istemiştir. Arkadaşımızın bu eylemine yönelik de cevap alana kadar benzer etkinlikler devam edeceğiz" dedi.