Seferi Yılmaz: Savcının kim olduğu değil hukuk normları öne çıkmalı

img
HAKKARİ - Umut Kitapevi’nin bombalanmasının yıl dönümünde konuşan Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanı Seferi Yılmaz dava savcısının kim olduğunun değil, hukuk normlarının ne olduğuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Hakkari Şemdinli ilçesindeki Umut Kitapevi’ne dönük 9 Kasım 2005 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırının yıl dönümünde basın açıklaması düzenlendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli ilçe binasında gerçekleştirilen açıklamaya Kitpevi sahibi ve aynı zamanda ilçe Belediye Eşbaşkanı olan Seferi Yılmaz’la birlikte DBP-HDP’li yöneticiler katıldı. Burada konuşan HDP Milletvekilli Sait Dede dava savcısı olan Ferhat Sarıkaya'nın FETÖ şüphesi ile tutuklanmasının ardından davanın kumpas diye lanse edildiğini belirterek, "HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere bütün siyasilerin tutuklanmasında FETÖ ile suçlanan savcılar var. Ancak buna rağmen o savcıların hazırladığı dosyalar gözaltı ve tutuklama gerekçesi yapılıyor. O dönem bu çeteler suçüstü yakalanmış savcılıkta olan biteni dosyalaştırmıştı. Lakin gelinen aşamada 40 yıl hapis cezası alanlar şuanda dışarıda geziyor" dedi. 
 
‘NORMLARI ÖNE ÇIKMALI’
 
Ardından konuşan Seferi Yılmaz da Sarıkaya'nın FETÖ bağlantısı ile tutuklanmasına değinerek "O gün Şemdinli halkı onları suçüstü yakaladı. Dava savcısının kim olduğu önemli değil. Burada hukuk normları öne çıkmalı. Delil sayılabilecek her şey ortada. Meclis araştırması da var. Tüm bunlar ortadayken sanki Sarıkaya'nın bir kumpası gibi gösterilmesi suçluların aklanmak istenmesinden başka bir şey değil" şeklinde konuştu. Aradan geçen 13 yıllın ardından yaralarının halen taze olduğunu belirten Yılmaz, "Saldırın ardından suçlular yerine mağdur edilenlerin üzerine gidildi. Tutuklamadan tutun ölüm tehditlerine kadar her şey var. Ancak değil 13 yıl onlarca yıl geçse bile davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.